2024. május 20. - Bernát, Felícia

Kartellezés miatt tett feljelentést a Jobbik

Több Heves és Nógrád megyei útépítés közbeszerzési pályázata során elkövetett kartellezés gyanúja miatt tett büntető feljelentést az Országos Rendőr-főkapitányságon Volner János, a Jobbik országgyűlési képviselője.
2010. július 9. péntek 12:26 - HírExtra
A politikus pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a Strabag Építő Zrt., az EGÚT Egri Útépítő Zrt. és a HE-DO Útépítő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2002-2006 között tanúsított, az állam számára milliárdos érdeksérelmet okozó, a gazdasági verseny korlátozására alkalmas magatartást azáltal, hogy egymás között felosztották a piacot és rögzítették eladási áraikat.
A Jobbik a jövőben további feljelentésekre készül hasonló esetek miatt, mivel a párt nem kívánja szó nélkül hagyni, hogy multinacionális cégek "szabadon kifosszák" Magyarország államkasszáját - emelte ki Volner János.

A feljelentést tevő politikus megjegyezte továbbá, hogy a közbeszerzési és koncessziós eljárásban meghozott versenyt korlátozó megállapodás bűntette csak 2005. szeptember 1-jétől lépett hatályba, így a büntetőjogi felelősség két hevesi, valamint egy-egy egri, bükkszenterzsébeti és verpeléti útépítés, illetve felújítás miatt terhelheti az említett cégek vezetőit.

Hozzátette: a fenti bűncselekményekre öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki, azonban a rendelkezéseikre álló bizonyítékok alapján a bűnszervezetben történő részvétel gyanúja is felmerül az elkövetői körnél.

A képviselő úgy fogalmazott, nem véletlen, hogy az autópályák a tényleges ár két-háromszorosáért épülnek meg, ahogy az sem, hogy a 4-es metró a piaci ár háromszorosába kerül.

Volner János kijelentette: a Jobbik harcot hirdettet a hasonló esetek ellen, míg meglátása szerint szintén nem lehet véletlen, hogy a Fidesz és az MSZP sem jár élen a korrupció felszámolásában.
A Jobbik korábbi feljelentései alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) jelenleg is vizsgálódik a választási csalással vádolt IDOM 2000 Zrt. ügyében, de a párt korábban már a Malév 33 milliárd forintos viszontgaranciája miatt, illetve a magyar államnak 171 milliárd forintos kárt okozó Postabank ügyben is feljelentést tett - fejtette ki Volner János.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását