2024. április 29. - Péter

Jávor az új elnök

Jávor Andrást, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettesét választotta új elnökévé a Felsőoktatási és Tudományos Tanács (FTT) - tájékoztatta a szervezet csütörtökön az MTI-t.
2010. július 8. csütörtök 12:40 - HírExtra
A múlt csütörtöki ülésen megválasztott elnök megbízatása három évre szól. Hozzátették: a tanács korábbi elnöke, Mang Béla a tanács tagjaként továbbra is részt vesz a testület munkájában.
Az eseményen Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár és Dux László helyettes államtitkár is részt vett. Ők az ülést követően rövid konzultáción fogadták az FTT régi és új elnökét, valamint főtitkárát - áll a közleményben.

A Felsőoktatási és Tudományos Tanács a szaktárca független szakértői testülete, amely fejlesztési és finanszírozási kérdésekben döntéselőkészítő, véleményező és javaslattevő szerepet tölt be. Feladatai közé tartozik a felsőoktatás és a társadalom kapcsolatának, különösen a munkaerőpiac szakemberigényének elemzése. Ezen felül véleményezi a felsőoktatási rendszer éves költségvetési tervezetét, a felsőoktatásról szóló törvényt, annak végrehajtási rendeleteit, továbbá a felsőoktatást szabályozó miniszteri rendeletek tervezeteit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását