2024. május 20. - Bernát, Felícia

Radikális hiánycsökkentés várható

Az utóbbi évtizedek legradikálisabb államháztartási hiánycsökkentő programját terjesztette elő kedden a brit pénzügyminiszter, akinek előrejelzése szerint az intézkedések révén az évtized közepére a jelenlegi szint tizedére csökken a deficit.
2010. június 22. kedd 15:17 - HírExtra
George Osborne a londoni alsóházban ismertette az új konzervatív-liberális koalíciós kormány "vészköltségvetését", amely a májusi kormányváltás után elvégzett gazdasági állapotfelmérés alapján készült. A tervezet fő pontjai között szerepel, hogy a hazai össztermékhez (GDP) mért államháztartási hiány a jelenlegi, 2010-2011-es pénzügyi évre várt 10,1 százalékról 2015-2016-ra alig 1,1 százalékra csökken.

Osborne az elsődleges intézkedések között említette a fő áfakulcs felemelését 17,5 százalékról 20 százalékra a jövő évtől, különadó kivetését a Nagy-Britanniában működő bankokra szintén 2011-től, az évi 21 ezer fontnál (6,5 millió forintnál) többet kereső közalkalmazottak bérének befagyasztását két évre, és az állami nyugdíjjogosultság alsó korhatárának gyorsított ütemű felemelését 66 évre.

Emellett azonnali hatállyal felemelik 18 százalékról 28 százalékra a legmagasabb jövedelmi kategóriában lévők által fizetett tőkejövedelmi adót.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását