2024. május 20. - Bernát, Felícia

Heves megye Mesterházyt jelöli az elnöki posztra

Mesterházy Attilát jelöli az MSZP országos elnöki tisztségére a szocialisták Heves megyei szervezete - tájékoztatta a párt megyei elnöke hétfőn az MTI-t.
2010. június 21. hétfő 10:30 - HírExtra
Az országos elnökségbe Török Zsolt volt országgyűlési képviselőt és Korózs Lajost, a szociális tárca volt államtitkárát jelölik Hevesből a szocialisták - közölte Sós Tamás.

Az MSZP Heves megyei elnöke a tisztújítás nyomán újra Sós Tamás, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő lett. A megyei elnökség tagjaivá választották Nagy Imrét, Holló Imrét, Hiesz Györgyöt, Érsek Zsoltot, Hevér Jánost és Korózs Lajost.

Sós Tamás elmondta, hogy a jelentősen csökkentették a különböző testületek és ezen belül pedig a megválasztandó tisztségviselők számát elsősorban a hatékonyság és a rugalmasabb politikai munkavégzés érdekében.

A korábbi megyei elnökség létszámát a felére, tizennégyről hét főre csökkentették, míg az elnök mellé a korábbi négy helyettessel szemben egy alelnököt választanak. Újdonság, hogy a helyettest az elnökség következő ülésén, a testület tagjai közül választják ki.

A megyei szövetségi tanács létszámát még jelentősebben csökkentették, ugyanis a korábbi 65 helyett csak 25 tagú lett.

Ugyanakkor, amíg korábban a választókerületek a taglétszám arányában küldtek tagokat a megyei szövetségi tanácsba, most paritásos alapon, azaz választókerületenként egyaránt három-három főt delegálhattak - mondta Sós Tamás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását