2024. május 19. - Ivó, Milán

A gyenge olaszoknak csak döntetlenre futotta

Hatalmas meglepetésre 1-1-es döntetlennel zárult a címvédő olaszok és az új-zélandiak mérkőzése a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság F csoportjának második fordulójában, vasárnap.
2010. június 20. vasárnap 18:14 - HírExtra
Az óceániai gárda Smeltz révén már a 7. percben vezetést szerzett, Iaquinta azonban a 29.-ben 11-esből egyenlíteni tudott.

Az F csoport korábbi vasárnapi összecsapásán Paraguay 2-0-ra verte Szlovákiát, így a dél-amerikai együttes már négypontos, s közel áll a továbbjutáshoz, már csak azért is, mert az utolsó körben az eddig két pontot gyűjtött új-zélandiakkal találkozik. A szintén kétpontos olaszok a jelenleg utolsó helyezett Szlovákia ellen zárják a csoportkört. Mindkét mérkőzés csütörtökön lesz.

F csoport, 2. forduló:
Olaszország - Új-Zéland 1-1 (1-1)
---------------------------------
Nelspruit, Mbombela Stadion, 35 ezer néző, v: Carlos Batres (guatemalai)
gólszerzők: Iaquinta (29., 11-esből), illetve Smeltz (7.)
sárga lap: Fallon (14.), Smith (28.), Nelsen (87.)

Olaszország:
------------
Marchetti - Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito - Pepe (Camoranesi, a szünetben), De Rossi, Montolivo, Marchisio (Pazzini, 61.) - Iaquinta, Gilardino (Di Natale, a szünetben)

Új-Zéland:
----------
Paston - Reid, Nelsen, Vicelich (Christie, 81.), Smith - Fallon (Wood, 63.), Bertos, Elliot, Lochhead, Killen (Barron, 93.) - Smeltz

I. félidő:
----------
7. perc: szabadrúgáshoz jutottak az új-zélandiak, s a bal oldalról beívelt labdába Cannavaro olyan szerencsétlenül ért bele, hogy az Smeltz elé pattant, aki két méterről a kapuba lőtt (0-1.)
29. perc: egy bal oldali beívelésnél Smith lerántotta De Rossit a 16-oson belül, ezért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Iaquinta értékesítette magabiztosan (1-1).

Váratlan eseménnyel indult a mérkőzés, az új-zélandiak gyorsan megszerezték a vezetést, köszönhetően az olasz védelem, illetve Cannavaro ügyetlenkedésének. A címvédő azonnal komoly támadásokba kezdett, kapujához szegezte riválisát, de egy tizenegyesre volt szüksége ahhoz, hogy egyenlíteni tudjon. A szünetig maradt az olasz fölény, az eredmény azonban nem változott.

Marcello Lippi szövetségi kapitány kettős cserével frissítette fel csapatát, majd a második játékrész 16. percében kihasználta harmadik változtatási lehetőségét is, az olaszok pedig folyamatosan nyomás alatt tartották ellenfelük kapuját. Az új-zélandiak kapusa az átlövéseket magabiztosan hárította, s a beívelésekre is pontosan érkezett, így maradt a döntetlen, amellyel az új-zélandi válogatott története második vb-pontját szerezte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását