2024. május 19. - Ivó, Milán

VB: az amerikaiak a képernyő előtt csüngenek

Közel tizennégy és fél millió amerikai követte figyelemmel a televízió képernyőjén a labdarúgó világbajnokságon múlt szombaton játszott amerikai-angol csoportmérkőzést: focimeccsre 1994 óta nem voltak ennyien kíváncsiak az Egyesült Államokban - derült ki a Nielsen intézet adataiból.
2010. június 15. kedd 06:13 - HírExtra
Az 1994-es világbajnokság során ugyan ennél több, 15,8 millió amerikai nézte az amerikai-brazil nyolcaddöntős mérkőzés közvetítését, a csoportmérkőzéseket tekintve azonban a mostani nézettség rekordnak számít. A múlt szombati meccsen az amerikai csapat pontot szerzett - angol segítséggel, ugyanis Robert Green angol hálóőr bevédett egy könnyen fogható labdát, s az amerikaiak ezzel kiegyenlítettek.

Az előző csoportmérkőzéses rekordot szintén az 1994-es világbajnokság alatt állították fel, amikor 12,1 millió amerikai tévénéző volt kíváncsi az amerikai és a román válogatott párharcára.

A labdarúgás kevésbé népszerű az Egyesült Államokban, az amerikai sportrajongók jobban szeretik az amerikai futballt, a kosárlabdát, a baseballt és a jégkorongot.

Az amerikaifutball-bajnokság februári országos döntője rekordnézettséget hozott, 106,5 millió néző tekintette meg a közvetítést az Egyesült Államokban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását