2024. május 10. - Ármin, Pálma

Árvíz: "csónakázás" és hídlezárás

Néhol méteres víz áll a Borsod megyei Felsőzsolca egy részén a Kis-Sajó gyors áradása miatt, a tűzoltók több embert csónakokkal mentettek ki a házakból - mondta Bódi Zoltán, a Miskolci Tűzoltóság szóvivője az MTI-nek. A Sajó áradása miatt Miskolcon szombaton lezárták a Fonoda utcai hidat.
2010. június 5. szombat 15:27 - HírExtra
A miskolci tűzoltók közül nyolcvanan dolgoztak pénteken a vízkárok elhárításán, részben saját működési területükön, részben a megye egyéb településein. Egységeik 150 ezer homokzsákot szállítottak ki a Miskolcon, Felsőzsolcán, Hernádnémetiben, Hernádkak községben folyó védekezés helyszíneire.

Felsőzsolcán tíz embert mentettek ki az otthonukból csónakok segítségével. A mentést nehezítette, hogy a városba vezető legrövidebb útszakaszt teljesen le kellett zárni, így a tűzoltók járművei csak 20 kilométeres kerülővel tudták megközelíteni a települést.

Az áradás sok munkát adott a megyeszékhely keleti kapujában is. Több cég telephelye került víz alá, itt is magas homokzsákfalakkal védekeznek, de az átázott talaj miatt egyre reménytelenebb a helyzet.

Veres László, a miskolci önkormányzat szóvivője az MTI-vel szombaton azt közölte: a Sajó áradása miatt a Szinva-patak vízszintje a visszaduzzasztás miatt megemelkedett, ezért lezárták a városban a Fonoda utcai hidat. Ezen a szakaszon az árhullám levonulásáig nem lehet közlekedni, az autókat elterelik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását