2024. május 20. - Bernát, Felícia

Obama megkérdőjelezte Gáza blokádját

Tragikus incidensnek nevezte a Gázai övezetbe segélyt szállító török hajók elleni izraeli támadást az amerikai elnök a CNN-nek adott interjújában, megjegyezve, hogy Izraelnek jogos biztonsági aggodalmai vannak a Hamász vezette Gázai övezet kapcsán. Barack Obama a csütörtöki exkluzív interjúban megkérdőjelezte a Gázai övezet izraeli blokádját.
2010. június 4. péntek 09:20 - HírExtra
Azt mondta, a blokád gátolja az embereket abban, hogy élhessenek a gazdasági lehetőségekkel. Kifejezte ugyanakkor, az incidens lehetőséget jelenthet a közel-keleti békefolyamat előmozdításához.

Ez a megközelítés ellentétes azokkal a véleményekkel, amelyek szerint az incidens nemhogy elősegíti, hanem hátráltatja a múlt hónapban kezdődött izraeli-palesztin közvetett egyeztetéseket.

Obama szavai kormányának eddig óvatos álláspontját tükrözték: Washington nem volt hajlandó csatlakozni ahhoz az általános nemzetközi véleményhez, amely elítélte az izraeli támadást. A kilenc halottat követelő kommandós támadásban egyébként egy amerikai állampolgárságú török személy is meghalt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását