2024. május 20. - Bernát, Felícia

Sólyom: a korrupció ellen csak összefogással lehet fellépni

A korrupció visszafogása csak kiterjedt társadalmi összefogással lehetséges - jelentette ki Sólyom László köztársasági elnök csütörtökön a korrupcióról szóló budapesti konferencián.
2010. június 3. csütörtök 10:59 - HírExtra
Figyelmet, párbeszédet, beleszólást szeretnénk a most kezdődő kormányzati munkába a korrupció témájának megvitatásával - mondta a konferenciát megnyitó beszédében Sólyom László köztársasági elnök, aki az általa életre hívott Bölcsek Tanácsa javaslatai alapján "frontális támadást" javasolt a társadalomban "mélyen gyökerező" korrupció ellen.

"Elhatározás kérdése, hogy valóban elkötelezi-e magát a kormányzat amellett, hogy kímélet nélkül nekimegy-e a korrupciónak" - jelentette ki.A Szárny és teher című, a Bölcsek Tanácsa tagjai által összeállított, az oktatás javításáról és a korrupció visszaszorításával foglalkozó könyvről szóló, az ELTE Állam és Jogtudományi karán tartott tanácskozáson az államfő a kötetet ismertetve arra hívta fel a figyelmet, hogy a szerzők tízéves programot vázoltak fel annak érdekében, hogy Szlovénia 2009-es szintjére csökkenjen a korrupció Magyarországon.

Sólyom László egyetértően szólt a május 14-én megalakult új Országgyűlés szimbolikus értékű törvényeiről, és hangsúlyozta, hogy a korrupció területén "hasonló huszárroham szükséges, példákat kell statuálni". Szerinte ezen a téren "a pártatlanság lesz a vízválasztó, hogy új korszak van-e".

Úgy vélte, hogy a közgondolkodást kell megváltoztatni, "azt kellene tudatosítani, hogy jobb lenne, ha nem lenne korrupció". Szerinte szükséges sok apró változás "el fogja érni a kritikus tömeget", amely csökkenteni fogja a korrupciót Magyarországon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását