2024. május 19. - Ivó, Milán

Pécsi Egyetem: előzetesben a vesztegetés gyanúsítottjai

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság a Pécsi Tudományegyetem (PTE) gazdálkodásával összefüggő vesztegetési ügy mind a nyolc gyanúsítottját szerdán.
2010. június 2. szerda 18:05 - HírExtra
Hajdu István, a bíróság elnöke újságíróknak elmondta: a bíróság bűnszövetségben elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelte el harminc napra a nyolc férfi előzetes letartóztatását. A döntés indokolása szerint öt gyanúsítottnál fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve mindegyik esetében az összebeszélés, a tanúk befolyásolásának veszélye.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) korábban arról tájékoztatott, hogy április óta folytatnak nyomozást az ügyben. Az iroda munkatársai mintegy húsz helyen tartottak házkutatást, több tárgyi bizonyítási eszközt lefoglaltak. A gyanúsítottakat a múlt hét végén fogták el és vették őrizetbe, majd kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Az MTI az érintettek védőitől a városi bíróságon úgy értesült, hogy a letartóztatottak között négy egyetemi dolgozó van: az intézmény gazdasági főigazgatója, informatikai igazgatója, egy beszerzésekért felelős munkatárs és egy tanácsadó. A másik négy gyanúsított a PTE három, informatikai termékekkel és irodaszerekkel foglalkozó beszállító cégének képviselője, egyikük korábban az egyetem alkalmazásában állt.

Az ügyvédek elmondták: az NNI feltételezései szerint az egyetemi dolgozók pénzért jogtalan előnyhöz juttatták a három céget különböző beszerzések során. Az ezzel kapcsolatos gyanút titkos információszerzés tette megalapozottá.

Fenyvesi Csaba, az egyik gyanúsított jogi képviselője újságíróknak azt mondta: sejtése szerint "a nyomozás szempontjából ez egy szépen előkészített ügy", a hatóságnak megfelelő bizonyítékok, hang- és videofelvételek állhatnak rendelkezésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását