2024. április 27. - Zita
Vajon ki bánja, hogy holnap délután egy óra után pár perccel Varga Zoltán önkormányzati és területfejlesztési miniszter megszűnik önkormányzati és területfejlesztési miniszter lenni? Én - a legutóbbi kijelentése után - biztosan nem.
2010. május 28. péntek 14:30 - HírExtra
Varga Zoltán távozó önkormányzati miniszter nem lát kivetnivalót abban, hogy az önkormányzatok – adott esetben milliós telefonszámlák átvállalásával – segítik saját képviselőjük munkáját. Hát akkor vissza se nézzen, tárcavezető úr!

Én ugyanis látok. Látok még akkor is, ha Varga Zoltán valami betyárbecsületféleségből nyilatkozta ezt a napokban társtettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és egyéb nyalánkságokkal megvádolt Szabó Zoltán ex szocialista képviselő védelmében.

Szabót nem véletlenül most találta meg a Központi Nyomozó Ügyészség. Hogy mégis mi a bánatért markol immár hét esztendeje (!) telefon gyanánt egy olyan készüléket, amelynek az évek során felhalmozott több mint hatmilliós számláját a szocik vezette VI. kerületi önkormányzat egyenlítette ki. Szabó két nappal azután kapott gyanúsítotti idézést, hogy megszűnt országgyűlési képviselősége s az ehhez dukáló mentelmi joga.

Nevetséges
Több mint hatmillió forintos számlát fizetett ki Szabó Zoltán jogtalan telefonhasználatára a VII. kerületi polgármester. Szabó Zoltán ezenkívül egy szabálytalan parkolás után - mint országgyűlési képviselő - hivatali helyzetével visszaélve kérte a jegyzőt, hogy díjfizetés nélkül távolítsák el a kerékbilincset az autójáról; a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön ezekben az ügyekben hallgatta ki gyanúsítottként a volt szocialista képviselőt, aki nevetségesnek és mondvacsinált ügynek nevezte az eljárást.
MTI
A kormányváltással (automatikusan?) járó el- és leszámoltatási hullámtól (Szabó a szocialisták ökleként évek óta ütögette a Fideszt – ennél fogva igen a bögyükben lehet) viszont totál független az, hogy Szabót, mint minden rendes, dolgos országgyűlési képviselőt mandátuma lejártáig bizony busás suska, valamint a gyakorlatban még sokkal busásabb költségtérítés illeti meg. Vagyis miért is kéne az ő hatmillás telószámláját ezen felül egy fővárosi kerületi kasszából fizetni?

Miért nem mindjárt azt nyilatkozta Varga Zoltán, hogy itt az ideje alapjaiban újraszabni az 1990-ben íródott, az országgyűlési képviselők képviselők jogállásáról szóló törvényt? Mégpedig oly módon, hogy ezen túl (a jól bevált szokásjog alapján) a világon senkit se zavarhasson, hogy a honatyákat és honanyákat amellett, hogy átlag 220 ezer forintot kapnak fizetségül, valamint legalább ugyanennyit elszámolnak költségeik címén, a területükön székelő helyhatóság tetszőleges támogatásban részesülhetnek.

Ha Varga Zoltán ebben a történetben nem lát kivetnivalót, az azt jelenti, hogy Varga Zoltánnak fogalma sincs róla, hogy mit jelent az, hogy egy háromgyerekes békési családanya nem egész egy éve minden látható politikai hátszélt nélkülözve rövid úton majdnem 700 ezer tiltakozó aláírást gyűjtött össze a képviselők keszekusza költségtérítési rendszerének eltörlése ellenében.

Nekem pedig fogalmam sincs, ő kinek fog hiányozni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását