2024. május 15. - Zsófia, Szonja

"Szeretek egyedül lenni: de már nem akarok!"

Május a legszebb hónapja az évnek, de Karda Bea arca nem csak ettől ragyog úgy: hosszú idő után végre igazán jól érzi magát a bőrében, amit leginkább fél éve, az interneten megtalált párjának köszönhet.
2010. május 24. hétfő 15:56 - Ruttka Ildi
A máig sikeres énekesnő nagyon kemény időszakot tudhat maga mögött, hiszen elveszítette imádott szüleit, lánya külföldön él és dolgozik, korábbi házassága illetve párkapcsolatai pedig sorra rosszul végződtek. Bea azonban igazi újrakezdő, és bár szeptemberben a hatodik ikszbe lép, kirobbanó energiáival hosszú idő után még arra is kész volna, hogy ismét odaadó feleség legyen.

"Talán kicsit túl sokszor is volt felettem viharfelhő, vagyis épp ideje, hogy én is mosolyogva járhassak a világban. Az emberek sok éve csak azt látják, hogy szórakoztatom őket, énekelek nekik, derűt varázsolok az életükbe: ezért hiszik, hogy mindig jókedvű vagyok, pedig én sem kelek minden nap fülig érő szájjal! Sokszor rózsaszín ködfelhőben képzelik el a művészeket, holott ennek a fele sem igaz! Ember vagyok én is, mint a többi, hétköznapi gondokkal küzdve."

"Észrevettem, hogy ha valaki mesél a bánatáról, szűz jegyűként rettentően átélem: úgy szíven tud ütni, mintha velem esne meg. Nekem inkább a boldog, nyugalmas békeidőkben kellett volna léteznem a mai durva, elhidegült, agressziótól hemzsegő mindennapok helyett. Kislányként szinte álomvilágban éltem: bár rettentően szerettek, egyszem gyerek létemre sem kényeztettek agyon a szüleim és csak a szépre, a jóra neveltek. Talán ezért is csalódtam már eddig annyit."

Bea mára megedződött, mivel ezt követelte tőle az Élet. Édesapját nyolc, édesanyját három éve veszítette el, és épp legnagyobb bánatában maradt magára, hiszen lánya jó ideje külföldön él, és bár azelőtt mindig volt valakije, ezúttal magányosan kellett mindennel megbirkóznia.

"Korábban nagyon tudtam sajnálni magam, de idővel észrevettem, hogy kezdek keményedni! Sokan bántottak már azzal fiatalabb koromban, és még most is megkapom olyakor, hogy Barbie-babát akarok játszani. A fenét akarok, amikor naponta veszem fel a bokszkesztyűt az életemmel szemben, mert még lassan hatvan évesként sem tudom elfogadni a gonoszságot, a rosszindulatot!"

"Szerintem azért kaptam a sok rosszat, hogy megtanuljam férfi módra elviselni, én, aki csakugyan rózsaszín felhőn érkeztem a Földre. A válásom után a nulláról kezdtem újra, és már tudom, hogy lehet negyven, ötvenévesen is új életet kezdeni. Most is ezen vagyok! Csodás érzés, hogy még mindig vannak fellépéseim ebben az énekesekből túlterhelt kis országban, még mindig szeretnek az emberek. Semmi hiányérzetem nincs a pályámmal kapcsolatban! Ha felnézek a lakásomban arra a polcra, amin ott sorakoznak az itthon és külföldön nyert díjaim, talán nem nagyképűség tőlem, ha azt mondom: megmelegszik a szívem a büszkeségtől…"

Elpazarolt évek


Bea máig nem heverte ki férjétől való válásának keserű lelki nyomait: hat év együtt járás után ment hozzá Som Lajos zenészhez, az akkor sztárzenekarként számon tartott Piramis együttes basszus gitárosához. A se veled-se nélküled kapcsolatban sokat szenvedett a fiatal énekesnő, és hosszú-hosszú ideig egyedül a kapcsolatból született kislánya jelentett csak számára boldogságot. A válása óta eltelt több mint két évtized során csupán három férfira pazarolta idejét, energiáját, kedvességét, szeretetét. Mint utólag kiderült, mindig túl sokáig várta, hogy a szeretett férfi elkötelezze magát.

"Nehezen kötök kapcsolatot, de ha valakit megszeretek, azért tűzön-vizen át kiállok. Ilyen vagyok a családtagjaimmal, a barátaimmal, a szerelmeimmel. Az elmúlt 22 évben mindig olyanokkal jöttem össze, akik bár nagyon jó emberek voltak, több év alatt sem tudtam velük kipróbálni az együttélést! Mindig volt valami akadály! Hol egy zsémbes anyuka, hol féltékeny kamaszlányok: előbbivel hat évet voltam, utóbbival kilenc(!) évig jártam, harmadszorra két év ment el hiába az életemből."

"Én rettentően ragaszkodó, cicás természetű nő vagyok, aki nagyon sokáig képes tűrni, várni a csodát, a dolgok jobbrafordulását. Valószínűleg azért maradtam oly soká a kapcsolataimban, mert a szüleim 53 éven át tartó boldogsága lebegett példaként a szemem előtt! Nekem édesapám volt a minden, a Férfi, az Ember, a Férj mintaképe, őt kerestem a párjaimban!"

Lányával elmélyült a kapcsolata


Három évet élt – amióta édesanyja eltávozott - teljes egyedüllétben Karda Bea: az énekesnő úgy érzi, most nőtt fel végleg. A tökéletes világ, amit eddig elképzelt magának, nincs többé. Lánya, Niki nyolc éve él szerte a nagyvilágban, ahol kezdetben sikeres modellként kereste a kenyerét. Ezzel egy ideje már végleg szakított, az utóbbi időben jógával, alternatív gyógyítással foglalkozik angliai otthonában, embereken kíván segíteni élete hátralévő részében.

 "Niki sokáig nagyon öntörvényű volt, kemény, határozott csaj, aki járta a maga útját, nem engedett beleszólást a dolgaiba. Így tett például, amikor húszévesen különköltözött tőlem, vagy amikor külföldre távozott. Az utóbbi időben óriási változást látok rajta, és az a legérdekesebb, hogy már én kezdek tőle tanulni!"

"Többek között azt, hogy nem kell mindenáron megfelelni a férfiaknak! A kapcsolatunk kezd egyre bensőségesebbé válni: amióta anyu meghalt, Niki naponta hív, hogy vagyok, mit csinálok, interneten levelezünk. Megtanultam a skype kezelését, webkamerán át tudjuk látni-hallani egymást, és ez majdnem olyan, mintha tényleg együtt volnánk!"

Neten talált szerelemből házasság?

Bea pasiügyeit is megbeszéli lányával, így új partneréről is tud Niki, aki maximálisan pártolja édesanyja választottját. Laci mellett az énekesnő kezdi kicsit újra érezni, hogy szebb is, jobb is lehet minden, ha bizalmatlanságát oldva igazán nyitott a befogadására.


"Legutóbbi, két évig tartó kapcsolatom után sokáig nem találtam sehol olyan helyes, ötven körüli férfit, aki normális, jóravaló és még egyedülálló is lett volna, úgyhogy végül barátnőim hosszas unszolására regisztráltam az egyik netes társkereső oldalon. Több ismert kolléganőmmel szemben én felvállaltam ország-világ előtt, bár nem sok reményt fűztem a sikerhez. Mindig kínkeservvel ültem le az utált számítógéphez…"

"Barna parókás, napszemüveges „álca fotót” raktam fel magamról, és jól tettem! Huszonévesek ajánlották fel a szexuális szolgálataikat, és még meg kellett érnem néhány gusztustalan beszólást, holott nem is tudták, valójában ki vagyok! Voltak persze normálisabb férfiak, akikkel szóba álltam, ám három-négy levél után „továbbálltam”, ha az illető nem mutatott hajlandóságot a találkozásra."

"Egy férfival 16 évet vesztegettem el, utána hárommal 22-t, úgyhogy nincs már pazarolni való időm! Én jól elvagyok magamban, szeretek is egyedül lenni, csak már nem akarok! Összesen három randim lett félév alatt, mind zátonyra futottak. Lassan letelt az egy év befizetésem, és Laci volt a negyedik, és egyben az utolsó, akire ránézve úgy döntöttem: vele teszek még egy próbát."

"Mivel láttam valami vonzót a tekintetében, gyorsan írtam neki, adja meg a számát. A nálam 8 évvel fiatalabb Laci mindjárt küldte a kért adatot, így felhívtam, és mert szimpatikusnak találtam, másnapra megbeszéltünk egy randit. Szőkén alig ismert meg, és bár a nevemet tudta, nekem kellett eszébe juttatnom, ki is vagyok! Isteni jót beszélgettünk, aztán két nap múlva már jött is a második találkozás, amin annyira egy hullámhosszra kerültünk, hogy azóta egy pár vagyunk!"

"Laci engem is, a munkásságomat is csak nagyjából ismerte korábban, és ezt én nagyon élvezem! Mellette végre jól vagyok a bőrömben, öröm minden alkalom, amit együtt töltünk. Nyugodt, pozitív természetével jót tesz az én állandóan vibráló lényemnek. Ő nem akar szerepelni, viszont boldogan elkísér hétvégeken a fellépéseimre. Engem is érdekel a munkája, a dolgai, mindent őszintén megbeszélünk, és persze járunk moziba, kirándulni, mint bárki más."

"Már voltunk kettesben wellness-hotelben, megismertük egymás családját, barátait és tervezzük, hogy nyaralni is elmegyünk valamelyik tengerhez. Jó „főpróba” lehetne egy-két hétig összezárva valahol, hiszen csak lakva ismerszik meg a másik! Ez a fél évnyi együtt járás úgyis kezd kicsit sok lenni nekem, és ismerem már Lacit annyira, hogy meg merném próbálni vele az együttélést. Itt az ideje, hogy a következő szintre emeljük a kapcsolatunkat, és ezt szerencsére Laci is így gondolja."

"Már elkezdtünk beszélni erről, egyelőre azt próbáljuk kitalálni, mi lehetne a legjobb megoldás. Lehet, hogy pár hónap múlva fejvesztve rohannánk ki egymás életéből, ám egyelőre jó előérzeteink vannak. Eddig csak egyszer voltam férjnél, de Laci miatt el tudnám képzelni, hogy újra anyakönyvvezető elé álljak. Nekem nem adatott meg az „igazi” esküvő barátokkal, bulival egybekötve. Szeretném ezt megkapni az Élettől,hátha még sikerül!"
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását