2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Borba (m)ártja magát az ország fallosza

Írtunk már Benkő Dániel székletéről, élvezéseiről, feleségeiről, vagy éppen szexrádiójáról és arról sem feledkeztünk meg, hogy a lant mestere. Most azonban borait vesszük górcső alá: megspékelve magával az érintettel.
2010. május 22. szombat 15:57 - Páczai Tamás
Nem is olyan rég tiszteletét tette Benkő Dániel az ország egyik patinás egyetemének előadójában. Kapva kapott a HírExtra a kitűnő alkalmon, markon ragadtuk az ország híres falloszát; de kerülő úton támadtuk be.

Gyakran kempingezel?

Ha jól megszámolom, számtalanszor kempingeztem, de szám szerint egyszer sem. Na jó egyszer igen, a gyerekemmel és a mamájával.

Kipróbálod idén nyáron?


Igen, végre felavatom magam ezen a területen is. Sátorban viszont már voltam, igaz, sörsátorban és koncerteztem. Szabad ég alatt azonban szeretek aludni..

Tudjuk, hogy az idei, Pécs-Orfűn rendezendő EFOTT-on fogod megismertetni magad a kemingezés rejtelmeivel a fesztivál celebeknek felállított sátortáborában. Vad kempingezésre számítasz?

Nem, csak szolidan fogom nyomni. Este tizenegyig vizitelek a sátrak között, majd jöhet a szállodában a jó nagy szunya.

Esetleg elruccansz Villányba is?

Feltétlenül. Ráadásul már készül Villányban az első igazán saját borom! Nincs ott saját szőlősöm, de a legjobb borászokkal nagyon jó kapcsolatot ápolok: friss barikk hordókat helyezek el a pincéjükben. Közösen megállapítjuk az én ízlésem szerint, hogy milyen bort teszünk bele, vagy milyen arányban cuvésítjük a különböző szőlőfajtákat. Megállapodunk arról is, hogy mikor palackozunk a különböző fajtájú és különleges zamatot adó barikk hordókból.
Ez csak Dániel bora lesz: a Dániel Selection.

Mikor lesz kapható a különleges alkoholos csemege?


Forgalmazásra még nem gondoltam, de karácsonyra már palackban lesznek, aztán majd meglátjuk. Meg akarom csinálni Magyarország legszebb borait.

Kinézetre érted a legszebb borokat?


A barrique hordó
A barrikhordó tölgyfából készül, űrtartalma kb. 225 liter. A hordóba töltött bor a hordó fájának anyagait kioldja, emiatt kiegészül a fa jellegzetes anyagaival, íze és illata is megváltozik. Általában 9-24 hónapig érlelik benne a vörösborokat.

Fehérborokat ritkábban (leggyakrabban Chardonnay és Sauvignon Blanc szőlő mustja) készítenek barrikolással, ezeket maximum 4-6 hónapig érlelik ezzel a módszerrel.

A barrik hordókat semmiképp nem használják 2-3 évnél hosszabb ideig, mert ennél hosszabb idő elteltével jelentősen csökken az aromaátadó hatásuk. A hordó olyan fából készül, amelynek szerkezete lyukacsos, ilyen az alakítható, de keméy vízálló tölgyfa.
Igen, a bornak kell pofája legyen: illatra is, zamatra is, beltartalomra és hatásra nézve is különleges kell legyen. De mondok jobbat! Ha egy minőségi nő az öledbe ül, akkor az minőségi gondolatokat gondolatokat ébreszt benned. A jó bor ugyan így működik, a kedvességnek nincsenek határai.

Lehet majd kóstolni a borodat az egyetemista fesztiválon?


Leitatni valakit és jól megb*aszni, erre gondolsz, igaz!?

Nem Dániel, erre te gondolsz.

Én ilyen kegyetlen nem vagyok, kímélettel vagyok a női nem iránt.

Megállapíhatjuk összességében tehát, hogy a konszolidált Benkő Dániellel találkozhatnak a tinilányok a fesztiválon?

Jaj, nem vetkőzök! Persze amúgy vetkőzök én minden nap, mint minden normális ember. De talán én vagyok ebben az országban az egyetlen ember, aki igazán tud viselkedni minden közegben. Mert ahol le kell vetkőzni, ott nem illik felöltözve maradni! Ha cilinder és frakk az elvárás, akkor így kell megérkezni, de a farmer-póló kombóhoz sem árt az igazodás.

Egyszer Rovinjban koncerteztem egy nudista strandon, ott én voltam egyedül felöltözve: egy szál gitár takarta a testemet, de mentségemre legyen mondva ez elengedhetetlen kellék volt a koncerthez. Na de álló f*sszal gitározni!


Biztosan a rovinji aprókavicsos emlékek idézhették elő Dánielből a monológot, ezúton közöljük:


"Ha nem áll reggel a f*asz, akkor valami hibádzott azon az éjszakán, a gondolatok nem voltak teljesen kerekek. A duzzanásnak jelen kell lenni! Abban a pillanatban, hogy ez nincs meg, az ember kicsit szomorúbb, fáradtabb, veszekedősebb, és hajlamosabb a balhéra. Hát ennyi!"
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását