2024. május 3. - Tímea, Irma

Árvízriadó Romániában is

Narancssárga jelzésű árvízriadó van érvényben kedden Románia nyugati részén, a Bánságban, miután az elmúlt napokban jelentős mennyiségű csapadék esett. A román országos vízügyi intézet által kibocsátott narancssárga jelzésű - azaz másodfokú - árvízriadó Temes és Krassó-Szörény megyékre érvényes, ahol kedden délután négy óráig helyenként patakok áradása várható.
2010. május 18. kedd 11:15 - HírExtra
A hatóságok enyhébb, sárga jelzésű árvízriadót hirdettek az Erdély nyugati és középső részén fekvő megyékre, így a hatóságok Máramaros, Szatmár, Bihar, Arad, Beszterce-Naszód, Kolozs, Szilágy és Hunyad megyékben is készültségi állapotban vannak.

Szatmár megyében a Kraszna és a Túr folyóról jelentették kedden, hogy meghaladták az árvízkészültségi szintet.

Hétfőn Beszterce-Naszód megyében voltak jelentősebb áradások, ahol az elmúlt napok esőzései nyomán megáradt folyók negyven háztáji gazdaságot öntöttek el, országutakat és hidakat tettek tönkre, 120 hektár mezőgazdasági terület pedig víz alá került.

Románia nyugati részén hűvös időjárás honol, a legalacsonyabb hőmérsékleteket Erdély délkeleti részén és a hegyvidéken regisztrálják. A hegyekben az elmúlt éjszakákon fagypont alatti hőmérsékletet is mértek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását