2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Súlyosan pusztított a vihar Zalában

Szombaton 18 órától vasárnap reggelig több mint 50 alkalommal vonultak ki viharkárokhoz Zala megyében a tűzoltók, a legtöbb segélykérés Balatongyörök, Gyenesdiás és Keszthely térségéből érkezett - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete vasárnap az MTI-t.
2010. május 16. vasárnap 11:38 - HírExtra
A Balaton-part zalai szakaszán - ahol a régiós sárga jelzésnél nagyobb fokozatú, piros riasztás van érvényben - a viharos erejű szél az éjszaka fákat döntött ki épületekre, járművekre és a felsővezetékekre. A legnagyobb pusztítást Balatongyörökön okozta a vihar.

Fa dőlt a településen keresztül húzódó vasútvonalra, ahol emiatt leszakadt a felsővezeték is. A kemping területén több épületet is megrongáltak a lezuhanó ágdarabok, a strandon pedig egy büfé épületének tetejét szakította be egy kidőlt fa.

Gyenesdiáson villanyvezetéket szakított el a rázuhanó ág, Keszthelyen pedig egy kidőlt fa parkoló személyautót rongált meg.

A katasztrófavédelem közlése szerint a zalai Balaton-part térségében vasárnap reggel is műszaki mentéseken dolgoztak a környékbeli tűzoltók, akinek továbbra is Balatongyörökön, továbbá Alsópáhokon akadt még feladatuk.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását