2024. április 27. - Zita

Az EU és Moszkva is támogatja az új kormányt

Moszkva és az Európai unió az ideiglenes kormánytól várja a kirgizisztáni helyzet stabilizálását - állapították meg a felek a Grigorij Karaszin orosz külügyminiszter-helyettes és Pierre Morel, az EU közép-ázsiai különmegbízottja között pénteken lezajlott telefonbeszélgetés során.
2010. május 14. péntek 16:27 - HírExtra
A moszkvai külügyminisztérium közleménye szerint a felek leszögezték, hogy érdekeltek a kirgizisztáni stabilizálódásban és e téren reményeiket az ideiglenes kormányba vetik.

Ugyancsak pénteken az orosz külügyminisztérium csodálkozásának adott hangot amiatt, hogy Roza Otunbajeva, az ideiglenes kormány vezetője úgy nyilatkozott: a Kurmanbek Bakijev volt elnök hívei által az ország déli részének elfoglalására tett kísérletet Moszkvából irányították.

Edil Bajszalov, az ideiglenes kormány szóvivője az Interfax orosz hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette, hogy félreértés történt, Otunbajeva a Moszkvában élő, illetve jelenleg ott tartózkodó kirgizisztáni állampolgárokra utalt megjegyzésével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását