2024. május 20. - Bernát, Felícia

Szétszedi a titkosszolgálatokat a Fidesz

Szétválasztja és különböző tárcákhoz rendeli a leendő kormány a titkosszolgálatokat.
2010. május 13. csütörtök 16:10 - HírExtra
Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az Információs Hivatal a Külügyminisztériumhoz, a Nemzetbiztonsági Hivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat a Belügyminisztériumhoz kerül, a Honvédelmi Minisztérium pedig a katonai titkosszolgálatokat felügyeli majd.

Lázár János azt mondta: a Fidesz-KDNP csütörtöki frakcióülésén egyértelmű tájékoztatást kaptak azzal összefüggésben, hogy az új kormányzati struktúrában "minden egyes téma a helyére került".

A politikus kérdésre beszámolt arról, hogy három törvénycsomagról is tárgyalt a frakciószövetség. A legelső csomag a kormány alakulásával kapcsolatos technikai feltételeket tartalmazza. Ezt pénteken nyújtják be. Az előterjesztések benyújtása május 17-től folytatódik - tette hozzá.

Lázár János közölte: döntöttek arról is, hogy a kisebb parlamentről és a kisebb önkormányzati képviselő-testületekről szóló javaslatokat egyhangúlag támogatja a frakció.A két hét múlva esedékes parlamenti időszakban, pünkösd után, május 25-26-27-28-án törekednek majd arra, hogy a kormányalakításhoz szükséges feltételek rendelkezésre álljanak május végére - emelte ki.

Vona Gábor Jobbik-elnök "gárdamellényben" érkezésének ügyével kapcsolatban Lázár János egyrészt azt mondta: bármit is tesz Sólyom László államfő az alakuló ülés megkezdésekor, a Fidesz ezt maximálisan tiszteletben fogja tartani.

Másrészt hangsúlyozta: ha pénteken Magyarországon egy esküt tenni kívánó parlamenti képviselő törvényt sért, akkor azt kérik a még hivatalban lévő kormánytól, hogy tegye meg a rend helyreállítása, a törvények érvényesülése érdekében a szükséges lépéseket.

A Trianon-emléknappal kapcsolatos felvetésre beszámolt arról, hogy beszéltek a közelgő Trianon-évfordulóról. "Mérlegeljük ennek a kérdésnek a kezelését. A Fidesz-elnökség fog ezzel foglalkozni" - mondta, hozzátéve, hogy az ügy kezelésének méltónak kell lennie.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását