2024. május 17. - Paszkál

Orbán azt ígéri, hogy minden faluban lesz rendőr

A közbiztonságra pénzt kell fordítani, a közbiztonságra lesz pénz, mert ez mindennek az eleje - mondta Orbán Viktor kedden Ózdon, az általa meghirdetett nemzeti konzultációk sorozatának első állomásán, hozzátéve: nem nyugszik addig, amíg minden faluban nem lesz körzeti megbízott.
2010. május 11. kedd 15:38 - HírExtra
Orbán Viktor az általa meghirdetett nemzeti konzultációk sorozatának első állomásán, Ózdon kedden azt mondta: nem nyugszik addig, amíg minden faluban nem lesz körzeti megbízott.
A leendő kormányfő úgy fogalmazott: lesz megfelelő számú rendőr, lesz rendőrőrs és lesz körzeti megbízott.

Nem nyugszom addig, míg minden faluban nem lesz körzeti megbízott, nem nyugszom bele abba, hogy egyesek azt mondják, nem lehet két héten belül érzékelhető változást elérni megfelelő rendőr megfelelő helyzetbe vezénylésével - fogalmazott a Fidesz elnöke, leszögezve: "a fegyvert nem tesszük le, a kormány megalakulását követő két héten belül bizonyítani fogjuk, hogy a közrendvédelem területén elsősorban rajtunk múlik, hogy milyen eredményeket érhetünk el".

Orbán Viktor közölte: nemcsak jó rendőrségre, hanem jó rendőrökre is szükség van.
Pontosan tudjuk, hogy a jó munkának ellenszolgáltatás az ára, figyelemre méltó és gyors eredményeket nem várhatunk olyan rendőröktől, akik napi megélhetési gondokkal küzdenek, és nincs meg az a társadalmi és szociális biztonságuk, ami az ilyen kockázatos és felelősségteljes munkához szükséges - vélekedett a politikus.

Orbán Viktor egyetértett Vereckei Csaba Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrfőkapitánnyal abban, hogy a jogszabályi környezet megváltoztatása nélkül nem lehetséges hatékonyabb rendőri munkát végezni.

Kitért arra, hogy a parlament megalakulásának napján, vagy az azt követő munkanapon benyújtják azt a törvénymódosítási javaslatot, amely "speciális védelmet" ad a pedagógusoknak.
Ezzel a jogszabállyal kívánja biztosítani az új kormány azt a védelmet, amely a pedagógusok nagyon nehéz munkájához elengedhetetlenül szükséges - közölte a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor április 26-án, a parlamenti választások második fordulója után tartott nemzetközi sajtótájékoztatón jelentette be, hogy öt ügyben tartanak nemzeti konzultációkat, ezek közé a rend, a szociális biztonság helyreállítása, a gazdaság talpra állítása, az egészségügy megmentése és a demokratikus normák visszahozatala tartozik.

Az ózdi, a közbiztonsággal foglalkozó konzultáción felszólalt Pintér Sándor leendő belügyminiszter is. A tanácskozáson több százan vettek részt, köztük a Fidesz országgyűlési képviselői, rendőri vezetők, polgármesterek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását