2024. május 8. - Mihály

Az EP júniusban dönthet a nagy segélycsomagról

Várhatóan júniusban szavaz az Európai Parlament plenáris ülése az új európai pénzügyi felügyeleti rendszer létrehozásáról szóló, az Európai Parlament (EP) gazdasági és pénzügyi bizottsága által megszavazott jogszabálycsomagról.
2010. május 11. kedd 15:04 - HírExtra
Győri Enikő fideszes EP-képviselő az MTI-nek kedden elmondta, hogy a csomagba több, magyar és közép-európai érdekeket szolgáló rendelkezés is bekerült. A szakbizottságban külön szavaztak a pénzügyi felügyeleti rendszert alkotó hatóságok, vagyis az Európai Rendszerkockázati Tanács, valamint a három pénzügyi részpiac felügyeletét ellátó új hatóságok - az Európai Bankfelügyeleti Hatóság, az Európai Értékpapírpiaci Hatóság és az Európai Biztosítási és Foglalkoztatói Nyugdíjhatóság - felállításáról.

A reformcsomaghoz Győri Enikő által beadott módosító indítványok jelentős részét támogatták. Ezek közül magyar és régiós szempontból kiemelkedő jelentőségű annak elérése, hogy a rendszerszerű pénzügyi kockázatok nyomon követéséért felelős Európai Rendszerkockázati Tanács vezető testületeiben helyet kapnak az eurózónán kívüli országok képviselői is.

Támogatták a parlamenti bizottságban Győri Enikőnek azon módosításait is, amelyek növelik a 2011. január 1-jén felálló új pénzügyi felügyeleti hatóságok munkájának hatékonyságát. Ilyen például a pénzügyi hatóságok függetlenségét szavatoló módosító indítvány, amely előírja, hogy a hatóságok kiadásait az uniós költségvetésből kell finanszírozni.

A néppárti politikus által beadott és a bizottság által szintén elfogadott másik javaslat kiköti, hogy a pénzügyi hatóságok alatt működő Fellebbviteli Tanács összetételének tükröznie kell az unió egészét, annak érdekében, hogy döntéseiben az összes ország érdekét megfelelő módon figyelembe vegyék.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását