2024. május 7. - Gizella

A birkózóliga Hegedűs Csabát vádolja

A Magyar Birkózó Liga egyértelműen a sportági szövetség vezetését, legfőképpen Hegedűs Csaba elnököt tartja felelősnek a sportágban kialakult helyzetért.
2010. május 9. vasárnap 21:38 - HírExtra
A kérdésben a liga közgyűlése egyhangúlag foglalt állást - tűnik ki az MTI-hez vasárnap este eljuttatott közleményből.

"Kiss Balázs világbajnokunk doppingvétségében döntő szerepet játszott azon tény, hogy a nemzeti válogatott felkészülésében nem biztosított az állandó orvosi felügyelet, melynek következtében a versenyzők minden kontroll nélkül fogyaszthatnak táplálék kiegészítő, és egyéb szereket. A kialakult helyzetért a Magyar Birkózó Liga közgyűlése egyértelműen a Magyar Birkózó Szövetség vezetését, legfőképpen Dr. Hegedűs Csabát tartja felelősnek.

Ennek megfelelően kérjük az Elnök urat, vonja le a megfelelő személyi konzekvenciákat, különös tekintettel saját személyére vonatkozóan" - áll a Magyar Birkózó Liga közgyűlésén elfogadott határozatban.

Az ügy legutóbbi fejleményeként a birkózószövetség pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a B próba megerősítette az első eredményt a doppingvétségen ért Kiss Balázs esetében. A kötöttfogásúak 96 kg-os kategóriájában érdekelt sportolót március 19-én, versenyen kívül ellenőrizték a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szakemberei, s bár április közepén ott volt Bakuban, az eredmény ismeretében már nem indult el az Európa-bajnokságon.

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője az első teszt ismeretében, április 19-én úgy fogalmazott: vélhetően táplálékkiegészítő tartalmazta azt a szert, amelyet Kiss doppingtesztje kimutatott, s az általában az anabolikus szteroidok mellékhatásának kivédésére szolgál.

A BVSC versenyzője a tavaly szeptemberi világbajnokságon szerezte meg a sportág 25. magyar aranyérmét, 2007-ben pedig Európa-bajnoki bronzérmet nyert.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását