2024. április 28. - Valéria

Állatságok: mobilkereső kutya és csótányhírességek csarnoka

Megkezdte munkáját az első, mobiltelefonok felkutatására képzett munkakutya Brazíliában. Texasban pedig egy "csótányhírességek csarnokában gyönyörködhetnek" a látogatók, ami egy rovarirtószerboltban van berendezve.
2010. május 6. csütörtök 09:09 - HírExtra
A kuyta

A Fuzil, azaz a Fegyver névre keresztelt, különlegesen képzett belgajuhász a Sao Paulótól 300 kilométerre található Ribeirao Preto börtönben teljesít szolgálatot.

A kutya a mobiltelefonok szilíciumchipjeinek és akkumulátorainak szagát képes felismerni, és akkor vetik be a rabok ellen, ha a telefonok felkutatására épített berendezésekkel nem sikerül kellő eredményt elérni.

Fuzil hét hónapig tartó kiképzése során már 13 mobilt szimatolt ki a börtönlakóknál, jutalmul pedig nem kapott mást, mint a kedvenc sárga teniszlabdáját.

Híres rovarok


Nem maguk a bogarak híresek, hanem akiket panoptikumszerűen megszemélyesítenek, illetve akiknek beöltöztette és besminkelte a döglött csótányokat a bolt tulajdonosa, Michael Bohdan. Többek közt Marilyn Monroe-t csodálhatják meg a betérők bogaras "kivitelben". Nem ruhátlanul: a hajdani színésznő testét adó csótányt beöltöztette Bohdan, fejére szőke parókát rakott.

További híresség Elvis Presley. Ő is csillogó-villogó ruházatban áll közönsége előtt, és színpadon, a csótánymérethez arányosan hozzáigazított mini hangfalakkal, erősítővel.

Említésre érdemes Alfred Hitchcock Psycho című filmjének motelje is, és annak tornáca, azon pedig egy ücsörgő idős nő.

Eleven csótányok is akadnak a rovarirtó boltban, méghozzá 10 centi hosszúak, fajtájukat tekintve madagaszkári sziszegők. A látogatók meg is fogdoshatják őket, bár a bogarak nevükhöz hűen nem túl szelídek.

Az üzlet mindemellett még sültbogárral is szolgál azoknak, akiknek különleges szendvicsre fáj a foguk - adta hírül a brit Metro újság.
Forrás: MTI/hirextra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását