2024. április 29. - Péter

Harrach: egy KDNP-s alelnöke lesz a Háznak

A parlament három kormánypárti alelnöke közül kettőt várhatóan a Fidesz és egyet a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) adhat majd.
2010. május 5. szerda 20:43 - HírExtra
Az estébe nyúló, több mint 3 és fél órás egyeztetésen megállapodtak a pártok abban, hogy nem változik a parlament alelnökeinek száma. Az öt alelnök közül hármat ad a kormányt alakító Fidesz-KDNP frakciószövetség, kettőt pedig az ellenzéki pártok delegálnak.

Harrach Péter elmondta, a KDNP a frakcióban egyetértés körvonalazódik a leendő alelnök személyéről, de döntés később születik majd, s addig nevet sem szeretne elárulni.

A frakcióvezető szólt arról is, hogy minden parlamenti bizottságnak lesz legalább egy kereszténydemokrata tagja, de lesz olyan testület, ahová várhatóan több tagot is delegálhatnak majd. A következő feladat a bizottsági tagok kijelölése, a szerdai megállapodás és a Fidesszel folytatandó egyeztetés után derül az ki, ki lehet kereszténydemokrata színekben bizottsági elnök, illetve alelnök - fűzte hozzá.

Harrach Péter közlése szerint szerdán a KDNP frakció 36 taggal alakult meg. A frakcióvezető mellett döntöttek a képviselőcsoport helyettes vezetőjéről is, aki ismét Rubovszky György lett. Frakcióigazgatónak Latorcai Jánost választották meg.

A parlament jegyzőjének Móring József Attilát javasolják majd a kereszténydemokraták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását