2024. május 27. - Hella

Légtérzár: 1500 budapesti járatot töröltek

Összesen több mint 1.500 budapesti légi járatot kellett törölni az izlandi vulkáni hamu miatti több napos légtérzár alatt, a Malév pedig összesen 536 járatát nem közlekedtette, ami 38.743 utasát érintett.
2010. április 26. hétfő 21:20 - HírExtra
A Budapest Airport (BA) hétfői összegzésében emlékeztet rá, hogy Magyarországon nagyjából négy napon át tartott a kényszerű légtérzár, amely a légiközlekedésnek és a nemzetgazdaságnak milliárdos nagyságrendű kárt okozott. A Malév kára meghaladhatja a 3 milliárd forintot is.

A vulkáni hamufelhő április 16-án érte el a magyar légteret, aznap este 19 órától április 20-án reggel 9:30-ig részlegesen, vagy teljesen lezárták a magyar légteret - emlékeztetnek rá. A menetrend helyreállításán dolgozó légitársaságok azonban csak április 23-ra tudtak visszatérni a normál üzemmenetre.

A légtérzár idején utasok tízezreiről kellett gondoskodni, de Ferihegyen a legtöbb utas csak addig vesztegelt a repülőtéren, amíg a légitársaságok át nem foglalták más időpontra jegyeiket, vagy vissza nem térítették azok árát - ismerteti a BA.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását