2024. április 27. - Zita

Tovább küzdene a betegséggel az első H1N1-es

Ma már egészséges Edgar Hernández, az a mexikói kisfiú, akiről azt tartották, hogy ő betegedett meg először az újtípusú influenzában.
2010. április 24. szombat 13:15 - HírExtra
Az akkor ötéves Edgar szervezetét egy évvel ezelőtt támadta meg a veszélyes kórt, amely később csaknem 1200 honfitársa halálát okozta. A kisfiút tekintették az első embernek, akit megfertőzött H1N1. A feltételezés azonban tévesnek bizonyult, ugyanis a vírus korábban már többeket megbetegített Mexikóban és az Egyesült Államokban.

Ennek ellenére továbbra is Edgar a rettegést kiváltó világjárvány jelképe, olyannyira, hogy falujában, La Gloriában emlékművet is állítottak tiszteletére.

Ő azonban nem örül a hirtelen jött "népszerűségnek", már csak azért sem, mert iskolatársai csúfolják. "Azt mondják, hogy még mindig beteg vagyok"' - panaszkodik.

Édesanyja szerint orvos szeretne lenni, hogy beteg gyerekeket gyógyíthasson.

A mexikói gazdaságnak sokkal több idejébe fog kerülni, hogy talpra álljon, mint a kis Edgarnak. A járvány ugyanis 2,3 milliárd dollár veszteséget okozott a latin-amerikai országnak.

"Ma már ellenőrzés alatt tartjuk a H1N1-et" - állítja a mexikói egészségügyi miniszter, José Angel Córdova. Szakértők szerint azonban még korai lenne ölbe tett kézzel ülni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását