2024. április 29. - Péter

Újabb magyar bűnbandát számoltak fel

Cigaretta illegális behozatalára és értékesítésére specializálódott bűnözői csoportot számolt fel a rendőrség és a vám- és pénzügyőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében; a banda két tagját már őrizetbe vették - tájékoztatta a pénzügyőrség térségi nyomozóhivatalának sajtóreferense pénteken az MTI-t.
2010. április 23. péntek 12:22 - HírExtra
A több helyszínt érintő akció kiindulópontja egy tavaly elrendelt nyomozás volt, amelynek során a pénzügyőr nyomozók 36 millió forint értékű adózatlan cigarettát foglaltak le, a bűnözői csoport egyik vezetőjét pedig 2009 szeptemberében fogták el, és előzetes letartóztatásba helyezték - mondta el Jánvári Regina pénzügyőr főhadnagy.

A sajtóreferens bejelentette, hogy az ügy felgöngyölítése során most elfogták a bűnszervezet másik két kulcsfiguráját is, egy nyírgyulaji és egy nyírderzsi lakost. Ők vélhetően a zöldhatáron csempészett cigaretta felvásárlásához és szállításához szükséges anyagi fedezetet biztosították a láncolatban.

A házkutatások során előkerültek különböző bűnözői életmódra utaló és közbiztonságra veszélyes eszközök is, például vipera, nyílpuska, sokkoló, petárdák, betöréshez használható szerszámok, valamint megtévesztésre szolgáló határőrségi feliratok és matricák - közölte Jánvári Regina.

A vám- és pénzügyőrség a bűnbanda két tagját őrizetbe vette, és indítványozta előzetes letartóztatásukat. Az elkövetők megalapozottan gyanúsíthatók jelentős értékű jövedéki termékre üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett jövedéki orgazdaság bűntettének elkövetésével, amelyet a törvény akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthat - jegyezte meg a főhadnagy.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását