2024. április 28. - Valéria

Így lehet elérni, hogy az állam megmozduljon!

Virágokkal akartak kátyúzni a helyiek pénteken, de miután nyilvánosságra került a demonstráció terve, elkezdődött az útjavítás Galgagután - tájékoztatta a Nógrád megyei falu polgármestere csütörtökön az MTI-t.
2010. április 22. csütörtök 15:15 - HírExtra
Orgoványi László (független) közölte: a péntek délelőttre tervezett félpályás útlezárás, illetve a kátyúkba történő virágültetés elmarad, mert a közútkezelő már csütörtökön elkezdte a munkát.

Hozzátette: pénteken virágot küld majd Ürmössy Ákosnak, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatójának, és virággal köszönti a munkavezetőt is.

Az MTI szerdán adott hírt a tervezett akcióról. A falu vezetése és lakossága azért döntött úgy, hogy virágokkal kátyúznak a falun áthaladó 2108-as számú állami közúton, mert mindeddig eredménytelenül hívták fel az útburkolati hibákra a közútkezelő figyelmét.

Orgoványi László közölte: az útburkolatot teljes szélességében borító kátyúkat kikerülni sem lehet, azok mélysége több helyen meghaladja a 7 centimétert, szélességük pedig eléri a 20 centimétert is.

A polgármester jelezte: több alkalommal történt már emiatt járműsérülés, a napokban pedig a hivatal egyik alkalmazottja szenvedett 8 napon túl gyógyuló sérülést, amikor felborult a kerékpárjával, ugyanis miközben az egyik kátyút próbálta kikerülni, belement a másikba.

Az önkormányzat emiatt feljelentést is tett ismeretlen tettes ellen közúti veszélyeztetés bűncselekmény elkövetése miatt.

A polgármester eljuttatta az MTI-hez a közútkezelő 22-én dátumozott levelét, amelyben Ürmössy Ákos megyei igazgató arról értesíti, hogy Galgaguta térségében négy útszakaszon végeznek nagyfelületű javításokat, és emellett Galgaguta belterületén elkezdik az országos közút kátyúzását.

Hozzátette, hogy a munkakezdést az elmúlt napok esős időjárása hátráltatta, mivel nedves, vizes aszfalton nem lehet meleg aszfalttal kátyúzni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását