2024. május 18. - Erik, Alexandra

Tarlós: a BKV-ügy nem egyedi eset

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint az elmúlt hónapok történései, a korábbi "gyógyfürdőbotrány", valamint a mostani "Főkefe-botrány" kirobbanása alapján kijelenthető, hogy a BKV-nál történtek nem egyedi esetek.
2010. április 20. kedd 13:10 - HírExtra
Az, hogy kifizetőhelyként működtek bizonyos fővárosi cégek, "most már nem feltételezés, hanem bizonyosság" - mondta a politikus Budapesten a Fidesz elnökségi ülése után.
Tarlós István úgy fogalmazott, minden jel arra mutat, hogy a fővárosi, MSZP-SZDSZ vezette koalíciónak, akármennyire is tagadta, tudomása lehetett ezekről az eseményekről. "Kellett bizonyos asszisztencia, és ez csak MSZP-SZDSZ-asszisztencia lehetett, hogy titokszobákat tartsanak fenn, és véghez lehessen vinni azt a gyakorlatot, ami a pénzkihordást szinte üzemszerűvé tette" - mondta.

Azt, hogy az MSZP-SZDSZ-es vezetésnek tudnia kellett a történtekről, az is bizonyítja, hogy Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármester maga ismerte be, hogy a BKV-t és ezeket a cégeket kézi vezérléssel irányította az ezzel megbízott szocialista vezetés - közölte a frakcióvezető.
Tarlós István szerint most már nem néhány ügyről, hanem ügyek százairól van szó. A közterület-fenntartóval összefüggésben megjegyezte, hogy szerinte a nyomozóhatóságoknak hivatalból eljárást kellene indítaniuk.

(A Magyar Nemzet "Az FKF-et is szétlopták?" címmel kedden, címlapon közölt, a Hír Televízió információira hivatkozó írásában azt állítja, hogy a BKV-hoz hasonlóan az FKF Zrt. is az MSZP-SZDSZ-koalíció kifizetőhelyévé vált az utóbbi esztendőkben. A cikk szerint Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes és Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármester korábbi tanácsadója, Mesterházy Ernő "tartotta rövid pórázon" az FKF Zrt. vezetését, ők szabták meg, kikkel kössenek szerződést és milyen közbeszerzési eljárásokat írjanak ki.)

Azzal kapcsolatban, miszerint az MSZP erős demokratikus kontrollt ígér, a Tarlós István úgy reagált: "aki hajlandó fellapozni a fővárosnál történteket", az látja, hogy az MSZP-SZDSZ-es vezetés Budapesten "ennek a bizonyos demokratikus kontrollnak" a lehetőségét "ab ovo" elvette a jelenlegi ellenzéktől.

A Fidesz azonban rendet fog tenni a fővárosban, megszünteti a mostani szerződéskötési gyakorlatot - jelentette ki Tarlós István.

A "rendteremtés" eszközeire példaként említette, hogy egészen más struktúrát képzelnek el a működtetésben: el akarják választani a megrendelői, a végrehajtói és a kontrolling funkciókat. A közösségi közlekedést pedig regionális keretben tervezik megszervezni.

Közölte: a kontrollszerepet szerinte fenn kell tartani a jövendő ellenzék számára. Arra a felvetésre, hogy hogyan fogja érinteni a Fidesz által tervezett önkormányzati átalakítás a fővárost, Tarlós István úgy válaszolt: nem tud róla, hogy kerületeket akarnának megszüntetni, de - tette hozzá -, keddi sajtótájékoztatójának az önkormányzati reform nem témája.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. április 20. 15:17
mindenki tudja, hogy nem egyedi esetekről van szó!

Mindig is tudtuk, hogy így lopja szét az országot az mszp, csak eddig nem tudtuk bizonyítani!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását