2024. május 20. - Bernát, Felícia

Ajánlószelvényeket vett az LMP?

Választás rendje elleni bűncselekmény gyanújával nyomozást indított a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) egy állampolgári bejelentés nyomán, amely szerint az LMP dombóvári jelöltje 1.000-1.500 forintot fizetett ajánlószelvényekért.
2010. április 16. péntek 16:52 - HírExtra
Máté Dezső, a főkapitányság bűnügyi osztályvezetője megerősítve a Tolna megyei napilap pénteki információját, az MTI-nek elmondta: a bejelentést a Tolna megyei területi választási iroda (tvi) juttatta el a nyomozóhatóságnak.

Bartos Georgina, a tvi vezetője az MTI-vel közölte: az április 2-án érkezett bejelentés szerint Máté Mihály, az LMP dombóvári jelöltje vásárolt ajánlószelvényeket, amelyekért összesen 2,3 millió forintot fizetett a döbröközi cigány kisebbségi önkormányzat vezetőjének. A bejelentés budapesti címről érkezett; a választási iroda próbálta értesíteni a bejelentőt arról, hogy a rendőrségre továbbította az ügyet, a levél azonban "címzett ismeretlen" jelzéssel jött vissza.

Az április 11-i országgyűlési választáson a dombóvári választókerületben a szavazatok 4,97 százalékával negyedikként végzett Máté Mihály az MTI megkeresésére "marhaságnak" nevezte a bejelentést, amire nem érdemes reagálni. Megjegyezte azonban, hogy tudomása szerint az országos cigány önkormányzat címéről érkezett, de a rajta szereplő névvel senki nem dolgozik az önkormányzatnál.

Hegedűs Gyula, az LMP Tolna megyei koordinátora az üggyel kapcsolatban azt mondta: a bejelentésben szereplő vásárlás "teljesen biztos, hogy nem igaz".

"Az etikai kódexünk szerint a nem LMP-tagok által gyűjtött szelvényeket ellenőriznünk kell, ezt mi meg is tettük, szúrópróbaszerűen felhívtuk azokat, akik leadták nekünk az ajánlószelvényt" - mondta a koordinátor hozzátéve: az ellenőrzés megnyugtatóan igazolta, hogy az aktivistáik gyűjtötték az ajánlásokat.

Hegedűs Gyula közlése szerint az LMP Tolna megyében a kampány során 130 ezer forintos központi forrásból gazdálkodott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását