2024. május 20. - Bernát, Felícia

Fidesz: az MSZP belebukott az adatgyűjtési botrányba

A Fidesz szerint "hiába fogott össze az MSZP a Jobbikkal", a szocialista párt belebukott az "adatgyűjtési botrányba".
2010. április 9. péntek 14:10 - HírExtra
A Magyar Nemzet Online-on (MNO) csütörtökön megjelent cikk szerint a szocialisták részletes adatbázist építettek fel az elmúlt évek során szimpatizánsaikról, továbbá politikai ellenfeleikről, azok szimpatizánsairól, aktivistáiról, valamint azok családtagjairól is. A cikk egy, az interneten elérhető videofelvételre hívja fel a figyelmet.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: "lebukás lebukást követ a szocialistáknál. Miután kiderült, hogy az MSZP összefogott a kuruc.infoval és a Jobbikkal, hogy régi hazugságokkal megpróbálják besározni a Fideszt, most egy sokkoló videofelvétel bizonyítja: a szocialisták egy évtizede mindent tudnak a választópolgárokról".

Nyilvántartják egész családok pártszimpátiáját, sőt titkos adatbázisokat is felhasználnak azok megfigyelésére, akik nem adták meg az adataikat az MSZP-nek - írja, hangsúlyozva, hogy vasárnap a magyar emberek megálljt parancsolhatnak "a mára összeolvadt két szélsőségnek, a Jobbiknak és az MSZP-nek", megálljt parancsolhatnak a törvénytelenségeknek, a korrupciónak, az ország tönkretételének.

Az MSZP kampányigazgatója szerint hazugságok hangzottak el az MNO-ra csütörtök este felkerült, az MSZP online adatbázisáról szóló videóban. Szigetvári Viktor pénteki sajtótájékoztatóján - amelyen bemutatta adatbázisuk működését -
leszögezte: az MSZP csak legálisan kezel adatokat.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a videofelvételen az eltorzított hang állít ugyan dolgokat, amiket azonban nem mutat meg. Példaként említette és a legnagyobb csúsztatásnak nevezte a videóban elhangzó "n/a" kategóriát, amely nem a fideszesek jelzése a rendszerben, hanem azoké, akik támogatói az MSZP-nek, de valamilyen alapvető adatukat nem tudják beazonosítani.

Az MSZP rendszeréről elmondta, hogy abban szerepelnek - a titkosak kivételével - a jogszerűen megvásárolható telefonszámok, a pártok által jogszerűen megvásárolható névjegyzék, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) településekről szóló adatai, a nyilvánosan is hozzáférhető választási eredmények valamint a támogatói adatbázisuk. A kampányigazgató az MSZP támogatóit tartalmazó adatbázisa kapcsán közölte, hogy évekre visszamenőleg is pontosan meg tudják mondani, ki, mikor, milyen formában adta a pozitív beleegyező nyilatkozatát ahhoz, hogy ebben szerepeljen. Szigetvári Viktor cáfolta, hogy az MSZP-nek az ajánlószelvényekről is lenne nyilvántartása.

Ezt megelőzően, szerdán arról jelentek meg hírek az interneten, hogy egy, a világhálóra felkerült titkos hangfelvételen állítólag Kubatov Gábor pártigazgató tart előadást a Fidesz kampánymódszereiről, többek között arról, hogy a 2009-es pécsi időközi választásokon ismerték a 38 ezer Fidesz-szavazó nevét, korát, telefonszámát, mobilszámát, e-mail címét és még azt is, milyen erős támogatói a Fidesznek. A hangfelvételen a megszólaló a pécsi választásra utalva azt mondta, meg tudja mondani azt a városban, hogy "kik azok a komcsik, akik egyébként elmennek szavazni, és nem a Pávát, vagy nem a Fideszt támogatják."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását