2024. május 11. - Ferenc

A hét legócskább kampányfogásai 4.

Heti összeállításunkban ezúttal Nyakó István zabigyerekéről, Dávid Ibolya rövid szöveges üzenetéről, Soltész Miklós polgári pecaprogramjáról, Morvai Krisztina törött lándzsájáról, valamint Ágh Attila "nyerő" sorsjegyéről olvashatnak.
2010. április 9. péntek 16:45 - Nagy András
Tetszik vagy sem, megérkeztünk a 2010-es országgyűlési választási kampány finisébe. S ahogy az ilyentájt már lenni szokott, a politika minden idegszálával ránk, választópolgárokra összpontosít. A nagy igyekezetbe persze hibák, mi több, arcpirító blamák is csúsznak. Mint látni fogjuk, ezeket néhol figyelmetlenség, máskor kényszer, egészen kivételes esetekben pedig szimplán az emberi pofátlanság produkálja.

Most induló, és egészen a választás második fordulójáig futó hat részes sorozatunkban arra vállalkozunk, hogy megosztjuk önökkel az adott hét öt legócskább kampányfogását. Lássuk, mivel fárasztottak bennünket a pártok ezen a héten!

1. Nyakó István zabigyereke

Nyakó István MSZP-szóvivő keddi tájékoztatóján azt kérte a Fidesztől, „vegye a nevére” a „hazugságokat terjesztő” Polip című kiadványt, amelyben ugyan nincs impresszum, de több dolog miatt is arra lehet következtetni, hogy az ellenzéki párt „törvénytelen gyereke”. Nos, bevalljuk, e felől nekünk sincs különösebb kétségünk. A tekintetben azonban már jóval bizonytalanabbak vagyunk, okos húzás volt-e épp annak a pártnak tüzet nyitni a Fidesz lejárató füzetecskéjére, amelynek történetesen szintén van egy mocskolódó brosúrája, és amelyet a napokban éppen tizenhatodszor (!) marasztalt el az OVB az impresszum hiánya miatt…

2. Dávid Ibolya rövid szöveges üzenete

Az MDF most már komolyan úgy gondolja, hogy Orbán Viktort, a Fidesz elnökét meg kell állítani - közölte Dávid Ibolya MDF-elnök szerdai sajtótájékoztatóján. Aztán a megjelentek szeme láttára dobott egy sms-t Lendvai Ildikónak. A konzervatívok kalapos királynője rövid szöveges üzenetében azt tudakolta a szocialisták elnökasszonyától, miért szavazott együtt az MSZP és a Fidesz delegáltja az Országos Választási Bizottságban azután, hogy a bíróság igazat adott az MDF-nek? Tanulság: Dávid a jelek szerint a levegőbe beszélt, mikor tavaly tavasszal meghirdette a józan ész politikáját. Mint tájékoztatója után nem sokkal kiderült, Orbán Viktor Fidesz-pártelnök már tud sms-t küldeni és fogadni, így célszerű lett volna neki is elküldeni a kérdést, arra az esetre, ha Lendvai véletlenül nem tudna választ adni arra, miért szavazott a Fidesz is az MDF ellenében.

3. Soltész Miklós polgári pecaprogramja

Úgy kellett ez nekünk a kampányhajrában, mint korgó gyomrú tőpontynak a harmatgiliszta: „új alapokra helyezné a választások után a hazai természetes vizek hasznosítását a polgári kormány” – jelentette be Soltész Miklós, KDNP-alelnök szerdán. Azt is hozzátette, a nemzeti ügyek kormánya a halászattal szemben a horgászatot támogatná, mert a horgászturizmus fellendítése több tízezer munkahelyet teremthet, szemben a halászattal, melynek hazai működtetésében „az MSZP komoly befolyással bír”. Szóval haljon a háló, vesszen a varsa, mert jön a polgári pecaprogram! A 2008. szeptember 9.-én elfogadott Nemzeti Halászati Stratégiai Terv meg, amelynek megvalósításához az unió csekély 34,8 millió euróval járul hozzá 2013-ig, nyugodtan vízre szállhat.

4. Morvai Krisztina törött lándzsája

„A Jobbik az a párt amely kifejezetten a cigányság felemelkedése mellett tör lándzsát” – nyilatkozta a HírExtrának Morvai Krisztina. Nos, ha létezik ennek a lista-sorozatnak olyan pontja, amit nem, vagy nagyon csekély mértékben érdemes kommentálni, ez az. Mindössze a Jobbikra csupa szívvel tekintő Kuruc.info „Cigánybűnözés” rovatában megjelent „Úgyis megdöglesz, cigány!” című cikk első mondatát idéznénk: „A cigányok pofátlanságának nincs határa”. Hát még a Jobbikénak.

5. Ágh Attila "nyerő" sorsjegye

Roppant ötletes kampányfogással rukkolt elő a mindig kreatív Ágh Attila szerdán. A Fidelitas elnöke a Fidesz legújabb kampánykiadványát, a Balsorsjegyet mutatta be a nagyérdeműnek. A Balsorsjegy választ ad arra a kérdésre, mit nyerhetünk Gyurcsánnyal és Mesterházyval 2010-ben. Ha valaki lekaparja a sorsjegyet, nyerhet kórházprivatizációt, adóemelést, tandíjbevezetést, növekvő munkanélküliséget vagy épp nyugdíjcsökkentést. Igaza lehet a Fidesznek. Tényleg megviselhette az elmúlt kétciklusnyi szocialista uralom az ifjúságot.

Sorozatunk első, második és harmadik része a megfelelő számokra kattintva olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását