2024. május 20. - Bernát, Felícia

Sport és szórakozás

Az idén tavasszal, harmadik alkalommal megyénkben, ezúttal a Hernád mentén megrendezendő félmaratoni futó országos bajnokság mellett – újdonságként - a kismaratoni bajnokság érmei is itt találnak gazdára.
2010. április 6. kedd 09:45 - HírExtra
Április 18-án, vasárnap Abaúj várja az igen tisztelt sportbarátokat. Sajószentpéter és Szerencs után Encs veszi át a képzeletbeli ,,stafétabotot” és lesz a házigazdája a futófesztiválnak. A Magyar Köztársaság idei felnőtt és U23-as egyéni, illetve csapat országos bajnokságának, a Hernád Nyílt Nemzetközi Félmaratoni futóversenynek, a Pedagógus Félmaratoni bajnokságnak az érmei a szenior félmaratoni futóverseny helyezéseiért is csatázhatnak majd a futók. A 21,095 kilométeres, aszfaltborítású, végig biztosított, hitelesített pálya útvonala a következő: Encs– Fügöd – Hernádszentandrás – Pere – Hernádbűd – Gibárt – Encs.

A MASZ felkérésének eleget téve a szervező bizottság – azonos időpontban és helyszínen - felvállalta a Magyar Köztársaság 32. Kismaratoni Futó Országos Bajnokságának a megrendezését is. A serdülő, ifjúsági, junior fiúkra és leányokra – kategóriától függően – 6, 8, 10, 15 és 20 km-es távok várnak.

Ami lényeges

A MASZ, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közgyűlése, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sportszövetségek Képviselete, a megyei atlétikai szövetség, Encs Város Önkormányzata és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által életre hívandó, közel 600 sportolót felvonultató viadal központja az encsi polgármesteri hivatalnál lesz, a rajtot és a célt is ott jelölték ki a szervezők.

A 15 km és a félmaratoni rajta 10.15-kor lesz, míg a rövidebb távon érdekeltek 10.25-kor kezdik meg a körözést a belvárosban kijelölt 2 km-es pályán. Ebből adódóan 10 óra 10 perctől - 13 óráig a versenypályákon teljes útvonal-zárás lesz. Az ebből adódó esetleges kellemetlenségekért ezúton is a lakosság türelmét és megértését kérik a házigazdák.

Pálinkától a Groovhouse-ig

A megye különböző térségeiben lebonyolított versenyeknek a célja a megye sport, turisztikai és gasztronómiai értékeinek a bemutatása. Ebben az évben a jeles eseményhez kapcsolódan hívják életre a „Rákóczi autós pálinka-túrát”, mellyel szeretnék bemutatni és népszerűsíteni a helyi különleges és finom pálinkákat.

Az „pálinka-túra” április 17-én, szombaton, 1000 órakor indul a Megyeháza (Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatala, Miskolc, Városház tér 1. sz.) elől az előre kijelölt útvonalon, melybe egy-egy szép és pálinkájáról híres pálinkafőző-megállót is beiktatnak. A túra végállomása a kékedi Melczer Kastélyszálló, ahol a nap folyamám kerül sor az I. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pálinka Mustrára, majd a programot a Magna Cum Laude zenekar koncertje zárja.

Vasárnap az encsi versenyközpontban a helyi és térségi csoportok, együttesek mellett olyan neves fellépőket is láthatnak az érdeklődők, mint a 9.15-10 óra között gyermek-koncertet adó Eszményi Viktória és Heilig Gábor, vagy a 12.30-tól a színpadon koncertező Groovhouse-együttes.

Információ

Bővebb információt a B.-A.-Z. Megyei Testnevelési és Sportintézetben (3525 Miskolc, Selyemrét út 1., tel.: 06-46/504-780, fax: 06-46/504-781, honlap: www.borsodsport.hu, e-mail: borsodsportig@t-online.hu) lehet kérni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását