2024. május 5. - Györgyi

Nem George Michael énekelt a lemezen

Már akkor is millió női szív tört darabokra, mikor kiderült, hogy George Michael saját neméhez vonzódik. Ám nem ez az egyetlen meglepetés a popsztár múltjából.
2010. április 6. kedd 11:59 - HírExtra
Kyriacos Panayiotou az ötvenes években érkezett Ciprusról Nagy-Britanniába, hogy ott nyisson görög éttermet. Megismerkedett Lesley Angold Harrison táncosnővel és 1963-ban megszületett közös gyermekük, Georgios Kyriacos Panayiotou, vagyis mai ismertebb nevén George Michael. Apja ragaszkodott hozzá, hogy fia a görög hagyományok szerint nevelkedjen. A kisgyerekkorában magányos volt, de imádott énekelni és már gyerekként arról álmodozott: sztár lesz belőle.

„Gyerekkoromban láttam, mennyire rajonganak az emberek a Beatlesért, és arról ábrándoztam, hogy egyszer engem is így fognak imádni” - mesélte később George.

A tinédzser fiú egyre jobban lázadt az apai szigor ellen, anyjával győzködni kezdték apját, hogy költözzenek a város nyüzsgőbb részébe. Így váltott George iskolát, és tizenöt évesen megismerkedett Andrew Ridgeley-vel, akinek hasonló karrierálmai voltak. Azonnal zenekart alapítottak, ám az hamar zátonyra futott. A két fiú könyörgött szüleinek, hadd hagyja ott az iskolát, hogy csak a zenére koncentrálhasson. Hosszas győzködés után a szülők megengedték, ha egy év alatt sikert érnek el, nem kell visszaülniük az iskolapadba. Együtt alakították meg a Wham! duót, 1981-ben megjelent első, Fantastic című lemezük, amivel szinte azonnal a slágerlisták élére ugrottak.

„Apám szerette volna, ha továbbviszem a családi üzletet, de én tudtam, másra vagyok hivatott” – nyilatkozott George, akinek külseje hozta meg a sikert.

A Wham! duó számára az áttörést az hozta meg, hogy egy tévéműsorban fellépett egy másik, sokkal ismertebb zenekar helyett. A tinilányok azonnal beleszerettek a két szépfiúba és elkapkodták lemezeiket.

A lemezkiadó azonban nem bízott George és Andrew énektudásában, így az első dalokban mások hangja szólt.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását