2024. május 7. - Gizella

Kolosi Péter: semmi közünk a politikához!

Kolosi Péter az RTL klub programigazgatója elmondta, hogy a döntés hátterében politikai nyomásnak nincs szerepe!
2010. április 1. csütörtök 14:49 - Patai Zsuzsi
Mint ahogy ma reggel már hírül adta a HírExtra, kirúgták az RTL klub kulcsembereit! Rényi Ádám kommunikációs igazgatót, Kiss Zsuzsa és Erdélyi Júlia kommunikációs menedzsereket. Ők hárman töltötték be a központi szerepet a csatorna sajtó részlegén, ezzel együtt megszűntették a kommunikációs igazgatóságot is.

Kolosi Péter mindenekelőtt leszögezte; a döntést semmilyen formában nem befolyásolta a politika nyomása, kizárólag arról van szó, hogy a költségek átszervezése érdekében szükség volt a változásokra!

- Az RTL klub a jövőben is fog kommunikálni, ezt a tevékenységet el fogja végeztetni. - kezdi Kolosi. - Csupán egy más fajta szervezeti felállásban, más struktúrában. A politikának ehhez semmi köze, egyszerűen átszervezünk jónéhány dolgot, és ezt a megoldást találtuk a legjobbnak.

Rényi Ádám, aki holnaptól már csak ex-kommunikációs igazgatóként aposztrofálható, elmondta, hogy a döntést elfogadta, békében válnak el egymástól.

Kolosi Péter szakmai élete:
2001. július 1.: RTL Klub [programigazgató]
1997. szept. 1- 2001. június 30.: RTL Klub Fókusz főszerkesztője – műsorvezető részvétel a csatorna más produkcióiban
1997. szept.-: Színház- és Filmművészeti Egyetem, óraadó
1994. május – 1997. június: részvétel a Magyar Televízió különböző produkcióiban (Objektív: [riporter], Nap-Kelte: [felelős szerkesztő, hírolvasó, Múzsa: felelős szerkesztő, ÉLETMÓD 2000: műsorvezető, Mákvirágok: riporter, Heló Világ!: riporter, Kriminális: riporter)
1989 – 1992.: PENTATON Művész- és Koncertügynökség Kft, impresszárió
- Ez a terület ilyen formában nem lesz többet az RTL klubbnál igazgatói szinten képviselve, új formát fognak erre találni. Ez kevesebb embert jelent, ez függ össze a kollégáim és az én távozásommal. Kommunikációs igazagatóság, mint olyan, nem lesz többé, Erdélyi Juli és Kiss Zsuzska kolléganőim pozícióit sem tölti be más. Közel 3 évig dolgoztam itt, nagyon sokat köszönhetek a cégnek! - mondta a HírExtrának Rényi Ádám

Kolosi Péter kérdésünkre elmondta azt is, hogy a Mónika Show megszűntetése szintén egy jelentős lépés volt. Hiába kilenc éve ez az egyik magasan a legnézettebb délutáni műsor az RTL klub-on, hosszú távban gondolkodnak, amely pozitív hatással bír majd a nézettségre, valamint nem kívánnak tovább versenyezni a TV2-n futó Joshi Bharat-tal.

- A hír igaz, tegnap forgattuk a Mónika Show utolsó részét. A csatorna egyik sikerszériája volt, kétségtelenül, az elmúlt kilenc évben töretlen nézettséget produkált. Ebben az esetben nem a költségek megszorításáról, inkább azok racionalizásáról beszélhetünk. Amíg két ugyanolyan típusú műsor fut egy azon időben az RTL klubon és TV2-n, addig mindkettőre lényegesen kevesebb néző jut. Ugyanazokat szabályokat tartottuk be - ORTT szabályokra gondolván - és a Mónika Show végig verte a Joshi Bharat-ot. - fejtette ki Kolosi Péter programigazgató

- Attól továbbra sem tartunk, hogy a nézők elpártolnak az RTL klubtól, mert természetesen továbbra is fogunk műsort sugározni délutánonként. Olyanokat, amelyekről meggyőződésünk, hogy érdekelni fogják a nézőket. Be kell látni, hogy még akár 2-3 évvel ezelőtt sem volt ennyi csatorna. Ma majdnem 90 magyar nyelvű csatorna van, és a TV2, Rtl klub is kevesebb nézettséggel rendelkezik, mint pár évvel ezelőtt.

- A jövőben is látható lesz a képernyőn Erélyi Mónika, nem tőle váltunk meg, csak a műsorától. Nagyon konkrét felkérést kapott, tehát hamarosan fel fog tűnni a képernyőn.

- Az RTL klub piacvezető szerepéről továbbra sem mondunk, le, ezek után is a legtöbb nézővel bíró kereskedelmi csatorna leszünk! - mondta a HírExtrának Kolosi Péter
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

pandur58
2010. április 1. 22:49
Nos ennek kimondottan örülök,mármint a Maonika show megszűnésének.Ez már fél siker.A másik fele a gyöző show!!!
Ha még azt is befejezik és nem erőltetik ránk akkor még a végén kitűnő adó lesz az RTL.Valamint meg békélek a Kolosival is,hogy marad.Csak így tovább. Nem kell a gyöző,meg Tünde,meg Dániel.
Ezek az emberek teszik olyan utálatossá és bugyutává ezt az egyébként jó adót.Hát akkor változtassanak rajta.Itt az idő!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását