Kolosi Péter: semmi közünk a politikához!

Kolosi Péter az RTL klub programigazgatója elmondta, hogy a döntés hátterében politikai nyomásnak nincs szerepe!

Mint ahogy ma reggel már hírül adta a HírExtra, kirúgták az RTL klub kulcsembereit! Rényi Ádám kommunikációs igazgatót, Kiss Zsuzsa és Erdélyi Júlia kommunikációs menedzsereket. Ők hárman töltötték be a központi szerepet a csatorna sajtó részlegén, ezzel együtt megszűntették a kommunikációs igazgatóságot is.

Kolosi Péter mindenekelőtt leszögezte; a döntést semmilyen formában nem befolyásolta a politika nyomása, kizárólag arról van szó, hogy a költségek átszervezése érdekében szükség volt a változásokra!

- Az RTL klub a jövőben is fog kommunikálni, ezt a tevékenységet el fogja végeztetni. - kezdi Kolosi. - Csupán egy más fajta szervezeti felállásban, más struktúrában. A politikának ehhez semmi köze, egyszerűen átszervezünk jónéhány dolgot, és ezt a megoldást találtuk a legjobbnak.

Rényi Ádám, aki holnaptól már csak ex-kommunikációs igazgatóként aposztrofálható, elmondta, hogy a döntést elfogadta, békében válnak el egymástól.

Kolosi Péter szakmai élete:
2001. július 1.: RTL Klub [programigazgató]
1997. szept. 1- 2001. június 30.: RTL Klub Fókusz főszerkesztője – műsorvezető részvétel a csatorna más produkcióiban
1997. szept.-: Színház- és Filmművészeti Egyetem, óraadó
1994. május – 1997. június: részvétel a Magyar Televízió különböző produkcióiban (Objektív: [riporter], Nap-Kelte: [felelős szerkesztő, hírolvasó, Múzsa: felelős szerkesztő, ÉLETMÓD 2000: műsorvezető, Mákvirágok: riporter, Heló Világ!: riporter, Kriminális: riporter)
1989 – 1992.: PENTATON Művész- és Koncertügynökség Kft, impresszárió
- Ez a terület ilyen formában nem lesz többet az RTL klubbnál igazgatói szinten képviselve, új formát fognak erre találni. Ez kevesebb embert jelent, ez függ össze a kollégáim és az én távozásommal. Kommunikációs igazagatóság, mint olyan, nem lesz többé, Erdélyi Juli és Kiss Zsuzska kolléganőim pozícióit sem tölti be más. Közel 3 évig dolgoztam itt, nagyon sokat köszönhetek a cégnek! - mondta a HírExtrának Rényi Ádám

Kolosi Péter kérdésünkre elmondta azt is, hogy a Mónika Show megszűntetése szintén egy jelentős lépés volt. Hiába kilenc éve ez az egyik magasan a legnézettebb délutáni műsor az RTL klub-on, hosszú távban gondolkodnak, amely pozitív hatással bír majd a nézettségre, valamint nem kívánnak tovább versenyezni a TV2-n futó Joshi Bharat-tal.

- A hír igaz, tegnap forgattuk a Mónika Show utolsó részét. A csatorna egyik sikerszériája volt, kétségtelenül, az elmúlt kilenc évben töretlen nézettséget produkált. Ebben az esetben nem a költségek megszorításáról, inkább azok racionalizásáról beszélhetünk. Amíg két ugyanolyan típusú műsor fut egy azon időben az RTL klubon és TV2-n, addig mindkettőre lényegesen kevesebb néző jut. Ugyanazokat szabályokat tartottuk be - ORTT szabályokra gondolván - és a Mónika Show végig verte a Joshi Bharat-ot. - fejtette ki Kolosi Péter programigazgató

- Attól továbbra sem tartunk, hogy a nézők elpártolnak az RTL klubtól, mert természetesen továbbra is fogunk műsort sugározni délutánonként. Olyanokat, amelyekről meggyőződésünk, hogy érdekelni fogják a nézőket. Be kell látni, hogy még akár 2-3 évvel ezelőtt sem volt ennyi csatorna. Ma majdnem 90 magyar nyelvű csatorna van, és a TV2, Rtl klub is kevesebb nézettséggel rendelkezik, mint pár évvel ezelőtt.

- A jövőben is látható lesz a képernyőn Erélyi Mónika, nem tőle váltunk meg, csak a műsorától. Nagyon konkrét felkérést kapott, tehát hamarosan fel fog tűnni a képernyőn.

- Az RTL klub piacvezető szerepéről továbbra sem mondunk, le, ezek után is a legtöbb nézővel bíró kereskedelmi csatorna leszünk! - mondta a HírExtrának Kolosi Péter