2024. május 20. - Bernát, Felícia

Kötelező lesz átláthatósági biztost bevonni a milliárdos beruházásokba

A kormány szerdán dönt a közbeszerzési törvény végrehajtási rendeletéről, amely szerint júliustól az egymilliárd forint feletti állami közlekedési beruházásoknál kötelező lesz átláthatósági biztost bevonni a közbeszerzési folyamatba - közölte a kormányfő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerda reggel.
2010. március 31. szerda 09:56 - HírExtra
Bajnai Gordon tájékoztatása szerint ez a szabály jövő év januárjától már minden kétszázmillió forint feletti állami beruházásra vonatkozik majd.

A miniszterelnök emlékeztetett arra: az Országgyűlés februárban döntött a közbeszerzési törvény módosításáról, amely előírja az átláthatósági megállapodások megkötését.

A közbeszerzések átláthatósága és tisztasága érdekében a közbeszerzés kiírója úgynevezett átláthatósági megállapodást köthet a közbeszerzés valamennyi ajánlattevőjével. Ez praktikusan azt jelenti, hogy a közbeszerzésekben résztvevő ajánlattevőknek minden, a közbeszerzéssel kapcsolatos dokumentumot, megbízási vagy alvállalkozóval kötött szerződést nyilvánosságra kell hozniuk.

Az MTI még februárban írt arról, hogy információi szerint a kormány azt tervezi, rendeletben teszi kötelezővé az átláthatósági megállapodást minden állami és önkormányzati közbeszerzés esetében.

A közbeszerzési törvény módosítása tartalmazza azt is, hogy az átláthatósági megállapodást, annak tartalmát átláthatósági biztosok ellenőrizhetik. A biztos valamennyi iratba betekinthet, a beszerzés egész folyamán információkat szerezhet, ellenőrizhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását