2024. május 3. - Tímea, Irma

21 halott csecsemőt találtak egy folyóban

A kínai hatóságok 21 csecsemő és magzat holttestét találták meg egy folyóban. Két magas rangú korházi vezetőt és két temetői munkást azonnal felfüggesztettek állásából.
2010. március 31. szerda 10:19 - HírExtra
Két magas rangú korházi vezetőt és két temetői munkást azonnal felfüggesztettek állásából, miután a legalább 21 csecsemő holttestére talált a kínai rendőrség egy folyóban- jelentette a Beijing News.

Nyolc holttesten megtalálták a Shandong tartományi Jining Orvosi Egyetem kórházának céduláját.

A lap által megkérdezett hatósági szervek szerint az áldozatok abortusz, vagy valamilyen betegség miatt lelték halálukat. A holttesteket Jining város peremkerületében találták.

A város szóvivője, Gong Zenhua megerősítette, két temetői munkást azonnal felfüggesztettek és őrizetbe vették őket. Zhu Zhenyu és Wang Zhijun pénzt fogadott el a magzatok rokonaitól, hogy eltűntessék a holttesteket.

Mint Gong Zenhua elmondta, „a rendőrségi és egészségügyi hatóságok eddigi vizsgálatai alapján Zhu és Wang szóban állapodott meg a szülőkkel, hogy pénz fejében eltűntetik a holttesteket. Ezt követően titokban szállították a testeket a Guangfu folyóhoz, de nem temették el tökéletesen, ezért bukkanhattak rájuk a hatóságok”.

A Jining kórház logisztikai osztályának igazgatóját és helyettesét azonnal felmentették állásából, míg a kórház főigazgatóját, Niu Haifenget felfüggesztették.
„Az eset nagyon negatív hatást fejt ki a társadalmunkra, nagy leckét kaptunk, tanulunk belőle. Az eset a törvényi szabályozás hiányosságai miatt történhetett meg, de egyben a kórházi személyzet súlyos jogi és erkölcsi hiányosságairól tanúskodik.”- mondta Gong.

A 21 megtalált holttestet már elhamvasztották. Mint a Xinhua hírügynökség jelentette, a Guangfu folyó nem része Jining város vízhálózatának, vizsgálatok megerősítették, hogy a bomló holttestek miatt nem fertőződött meg a város ivóvízellátása.

Az abortusz igen elterjedt Kínában, becslések szerint évente legalább 13 millió ilyen eset történik. A magzatelhajtások kiugróan magas száma a kínai kormány „egy gyermek politikájának” hozadéka, mely szerint egy családban csak egy gyermek születhet. A 2. gyermek születését már pénzbírsággal sújtják, ha még ez sem „használ”, akkor sterilizálhatják az anyát. A rendelkezés leginkább a városi lakosságot érinti.
Forrás: news.com.au/Hírextra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását