21 halott csecsemőt találtak egy folyóban

A kínai hatóságok 21 csecsemő és magzat holttestét találták meg egy folyóban. Két magas rangú korházi vezetőt és két temetői munkást azonnal felfüggesztettek állásából.

Két magas rangú korházi vezetőt és két temetői munkást azonnal felfüggesztettek állásából, miután a legalább 21 csecsemő holttestére talált a kínai rendőrség egy folyóban- jelentette a Beijing News.

Nyolc holttesten megtalálták a Shandong tartományi Jining Orvosi Egyetem kórházának céduláját.

A lap által megkérdezett hatósági szervek szerint az áldozatok abortusz, vagy valamilyen betegség miatt lelték halálukat. A holttesteket Jining város peremkerületében találták.

A város szóvivője, Gong Zenhua megerősítette, két temetői munkást azonnal felfüggesztettek és őrizetbe vették őket. Zhu Zhenyu és Wang Zhijun pénzt fogadott el a magzatok rokonaitól, hogy eltűntessék a holttesteket.

Mint Gong Zenhua elmondta, „a rendőrségi és egészségügyi hatóságok eddigi vizsgálatai alapján Zhu és Wang szóban állapodott meg a szülőkkel, hogy pénz fejében eltűntetik a holttesteket. Ezt követően titokban szállították a testeket a Guangfu folyóhoz, de nem temették el tökéletesen, ezért bukkanhattak rájuk a hatóságok”.

A Jining kórház logisztikai osztályának igazgatóját és helyettesét azonnal felmentették állásából, míg a kórház főigazgatóját, Niu Haifenget felfüggesztették.
„Az eset nagyon negatív hatást fejt ki a társadalmunkra, nagy leckét kaptunk, tanulunk belőle. Az eset a törvényi szabályozás hiányosságai miatt történhetett meg, de egyben a kórházi személyzet súlyos jogi és erkölcsi hiányosságairól tanúskodik.”- mondta Gong.

A 21 megtalált holttestet már elhamvasztották. Mint a Xinhua hírügynökség jelentette, a Guangfu folyó nem része Jining város vízhálózatának, vizsgálatok megerősítették, hogy a bomló holttestek miatt nem fertőződött meg a város ivóvízellátása.

Az abortusz igen elterjedt Kínában, becslések szerint évente legalább 13 millió ilyen eset történik. A magzatelhajtások kiugróan magas száma a kínai kormány „egy gyermek politikájának” hozadéka, mely szerint egy családban csak egy gyermek születhet. A 2. gyermek születését már pénzbírsággal sújtják, ha még ez sem „használ”, akkor sterilizálhatják az anyát. A rendelkezés leginkább a városi lakosságot érinti.
Forrás: news.com.au/Hírextra