2024. május 14. - Bonifác

Kisgépben lelte halálát

Körülbelül 40-50 méteres magasságban a szárnyára billent, és a feltételezések szerint dugóhúzóba kerülve zuhanhatott le vasárnap délután Nagykanizsán az az ultrakönnyű kisrepülőgép, amelynek pilótája szörnyethalt - közölte honlapján a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ).
2010. március 30. kedd 09:18 - HírExtra
Az eddig rendelkezésre álló információk alapján a pilóta a repülőtér felett helyi repülést hajtott végre, és a baleset akkor következett be, amikor ráfordult a leszálló irányra. A KBSZ szakemberei a motor és a kormányszervek meghibásodására utaló nyomot nem találtak. A közelben tartózkodók közül többen hallották, hogy a repülőgép motorja felpörgött a baleset bekövetkezte előtt.

A rendelkezésre álló dokumentumok szerint az alig egyéves, Apollo Fox típusú repülőgép légi alkalmassági tanúsítványa érvényes volt, a pilótánál azonban nem volt ott a repülőgép-vezetői engedélye.

Mivel ezen a repülőgépen nincs olyan fedélzeti adatrögzítő, amelyből utólag kiolvashatók a repülés mozzanatai, és GPS-berendezés sem volt a fedélzeten, a KBSZ vizsgálóbizottsága a helyszínen rögzített nyomok és a szemtanúk elmondása alapján kezdheti meg a körülmények feltárását.

A szervezet közölte: független szakmai vizsgálatot indított a balesethez vezető okok feltárására, és ezzel a jövőbeni hasonló események megelőzése érdekében.
A nagykanizsai füves leszállóhelyen - alig tízméteres távolságra a repülőtér iroda- és raktárépületeitől - vasárnap délután zuhant le az Apollo Fox kisrepülőgép. Pilótája, egy 40 éves nagykanizsai férfi a helyszínen szörnyethalt.

Szemtanúk arról számoltak be az MTI tudósítójának, hogy a kisgép épp leszálláshoz készülődött. A repülőtér felett hajtott végre egy fordulatot, amikor - talán egy széllökéstől - orral váratlanul a földnek csapódott. A pilótáról egyesek úgy tudják, gyakorlott repülősnek számított, mások azonban arról számoltak be, hogy csak a múlt évben tanult meg repülni.

Gépe szinte teljesen új volt, az MTI értesülése szerint mindössze néhány hónapja volt a birtokában. A tragédia hétvégéjén többször is repült vele Nagykanizsa környékén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását