2024. május 27. - Hella

Izraeli repülők: április 1-jéig vizsgálódnak

Április 1-jég tart a belső vizsgálat az izraeli repülőgépek múlt heti berepülésével kapcsolatban - közölte Hónig Péter közlekedési miniszter az MTI-vel szerdán a kormánykabinet ülését követően.
2010. március 24. szerda 12:43 - HírExtra
Megerősítette, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke saját hatáskörében négy munkatársa ellen fegyelmi eljárást indított, a légügyi igazgatót pedig a vizsgálat lezárultáig felfüggesztette állásából, valamint elmondta azt is: szabálymódosítások szükségességét állapították meg a nemzetbiztonsági kabinet által kezdeményezett vizsgálat nyomán.

A miniszter elmondta még: a belső vizsgálattal párhuzamosan fut a nemzetbiztonsági kabinet által múlt pénteken kezdeményezett vizsgálat. Ezzel kapcsolatban közölte, a kormánykabinet szerdai ülésén Iváncsik Imre államtitkár nyújtott be jelentést, és kabinet úgy döntött, hogy módosítani kell az érintett szabályokat, valamint "intézkedéseket kell hozni a személyi felelőség körében".

A személyi felelősségről szólva a miniszter megerősítette, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke saját hatáskörében négy munkatársa ellen fegyelmi eljárást indított, a légügyi igazgatót pedig a vizsgálat április 1-jei lezárultáig felfüggesztette állásából. Elmondta: a belső vizsgálatot vele való közös megegyezéssel indította a hatóság elnöke.

Hónig Péter a honvédelmi bizottság keddi rendkívüli ülésén elismerte, hogy nem tartották be az érvényes jogszabályokat az izraeli gépek magyarországi berepülésével kapcsolatban. Közölte: a Nemzeti Közlekedési Hatóság vizsgálatot indított. Azt is mondta, nem gondatlanságból és nem rossz szándékból követtek el hibát az illetékesek, s időt kért a vizsgálat lefolytatására.

A kormányszóvivő kedden az MTI-vel azt közölte: már múlt pénteken tárgyalt az izraeli repülőgépek magyarországi gyakorlatozásáról a nemzetbiztonsági kabinet, amely bizottságot hozott létre Iváncsik Imre, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításában részt vevő államtitkár vezetésével az esetleges mulasztással kapcsolatos személyi felelősség meghatározása.

A kormányszóvivő közleményében ismertetette, hogy Juhász Gábor, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter, a nemzetbiztonsági kabinet vezetője március 18-án, csütörtökön összehívta a kabinet ülését az izraeli gépek magyar légtérbe történt berepülése körülményeinek feltárására. Ezzel egy időben az ügyről valamennyi érintett minisztertől még aznap estére írásbeli jelentést kért a miniszterelnök tájékoztatására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását