2024. május 23. - Dezső

Platini nem bízik Ukrajnában?

Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke továbbra is kétségesnek tartja, hogy Ukrajna képes lesz-e megrendezni a 2012-es kontinensviadalt, amelynek a lengyelekkel közösen adna otthont.
2010. március 29. hétfő 20:04 - HírExtra
A francia sportdiplomata igen aggasztónak tartja, hogy a lvivi stadion építési munkálatai nem haladnak. Szintén elégedetlenségének adott hangot a tekintetben, hogy a döntő tervezett helyszínének, azaz a kijevi létesítménynek a felújítása során is csúszás tapasztalható.

Platini jövő héten Ukrajnába utazik, hogy saját szemével győződjön meg az előkészületek jelenlegi állásáról, s hogy találkozzon az új ukrán kormány tagjaival.

Az UEFA 2008 szeptemberében mindkét országot figyelmeztette, az előkészületek lassúsága miatt, de végül mindkét országnak 4-4 helyszínnel zöld utat adott tavaly decemberben. Platini szerint Lengyelországban minden rendben halad, s úgy véli, Kijevben a szokottnál zordabb tél hátráltatta a munkálatokat, de nem lesz gond a fővárosban. Hozzátette, ha a kijevi stadion mégsem készül el, akkor Ukrajna egyáltalán nem lesz házigazdája az Eb-nek.

"Nincs B terv" - jelentette ki Platini arra a kérdésre, hogy esetleg Németország ugorhatna be Ukrajna helyére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását