2024. május 18. - Erik, Alexandra

A Vatikán belegyezésével maradt a pedofil

Az egyesült államokbeli Milwaukee érseke figyelmeztette 1996-ban a jelenlegi pápa, XVI. Benedek által vezetett vatikáni hivatalt, hogy egy pap évtizedekkel korábban szexuálisan zaklatta egy iskola diákjait, és ez kínosan érintheti az egyházat, a papot mégsem fosztották meg reverendájától - jelentette csütörtökön a The New York Times című amerikai napilap.
2010. március 25. csütörtök 08:55 - HírExtra
A lap olyan egyházi dokumentumokra hivatkozik, amelyeket két ügyvéd kutatott fel. Az ügyvédek a dokumentumokat felhasználják abban a bírósági keresetükben, amelyben azt állítják, hogy Rembert G. Weakland érsek nem tett meg mindent a szóban forgó pap, Lawrence Murphy kizárásáért.

Murphynek akár kétszáz diák is áldozatul eshetett a siketek számára fenntartott fiúiskolában St. Francis városában. Murphy 1950 és 1974 között szolgált az intézményben. 1998-ban elhunyt.

A szóban forgó dokumentumok között szerepel wisconsini püspököknek és Joseph Ratzinger bíborosnak, a Hittani Kongregáció akkori vezetőjének levelezése, amelyből kiderül, hogy a hivatal vezetése fontolóra vette Murphy kizárását, de fontosabbnak tartotta, hogy az egyházat megvédje a botránytól.

A Vatikán egyik szóvivője közölte a lappal: Murphyt rossz egészségi állapota, tetteinek megbánása és amiatt nem taszították ki a papi rendből, hogy akkor már jó ideje nem érkezett rá panasz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását