2024. április 29. - Péter

Törökök támadták meg a Hajdú Volánt

Keddre virradóra feltörték a Hajdú Volán honlapját, az így kikerült nacionalista üzenet a támadó török eredetére utal.
2010. március 23. kedd 10:54 - Csabai Gábor
For Filistin - vagyis Palesztináért - ezzel a címmel jelent meg egy üzenet keddre virradóra a Hajdú Volán Zrt. honlapján. A közlekedési vállalat weboldalának eredeti tartalma kedd éjszaka vált elérhetetlenné, azóta fekete háttéren egy CoBRa_21 becenevű hacker üzenete volt látható.

Hello, I'm network is snake - ezekkel a sorokkal kezdődött a Hajdú Volán honlapján látható üzenet, majd imígyen folytatódott: fiatal törökként mi sosem feledjük történelmünket. A némiképp zavaros és kedd délelőtt még fentlévő angol szöveg politikai töltettel rendelkezik, szót ejt a vallásról, nyelvről, zászlóról, hazáról és országról.

A Hírextra információi szerint CoBRa_21 tényedése nem egyedüllálló a magyar honlapokon, körülbelül fél évvel ezelőtt a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút fórumát törte fel a hacker.

A Hajdú Volán módosított weboldalán látható üzenethez egy kép is tartozott, ez nulla óra ötven perckor már nem volt elérhető az eredeti tárhelyén. Az incidenssel kapcsolatos álláspontjáról, valamint egy esetleges jogorvoslatról megkérdeztük a Hajdú Volánt is. Tájékoztatásuk szerint felvették a kapcsolatot a honlap szerverét üzemeltető céggel akik a weboldal kedd délutánra befejezett helyreállítása mellett vizsgálják a feltörés módszerét is.
Forrás: HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását