2024. május 17. - Paszkál

OVB: tizenhét területi lista még függőben

Tizenhét területi listáról még nem hoztak döntést az illetékes területi választási bizottságok - mondta az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
2010. március 23. kedd 12:08 - HírExtra
Virág Rudolf emlékeztetett arra: a területi listákat hétfőn 16 óráig lehetett benyújtani az illetékes területi választási bizottságokhoz. Összesen 119 területi listát nyújtottak be a határidő lejártáig a pártok, a bizottságok 102-ről már döntöttek, a 17 "függőben lévő" területi listáról csütörtökig kell döntést hozni.

Mint mondta, három jelölőszervezet - az MSZP, a Fidesz-KDNP és a Jobbik - tudott mind a 20 területi választókerületben (a 19 megyében és a fővárosban) területi listát állítani, az LMP-nek és az MDF-nek 16-16, a Civil Mozgalomnak 7, a Magyar Kommunista Munkáspártnak (Munkáspárt) 4, a Magyarországi Szociáldemokrata Pártnak 3 területi listája van eddig.

A párt területi listáján legfeljebb 174 jelölt neve szerepelhet, eddig 1938 jelölt neve került fel a listákra.

A legtöbb listát, kilencet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében állították, de ezek közül egyelőre csak hatot vett nyilvántartásba a területi választási bizottság. Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nyolc-nyolc listát jelentettek be, ebből hét, illetve nyolc listát már nyilvántartásba vettek. A legkevesebb listát, négyet Somogy megyében jelentették be.

Négy éve, 2006-ban összesen 153 területi listát tudtak állítani a jelölőszervezetek.
Virág Rudolf utalt arra: pénteken 16 órakor járt le az egyéni képviselőjelöltek bejelentésének határideje, összesen 814 jelölt (köztük 19 független) indulhat a 176 egyéni választókerületben. 2006-ban 998 jelölt indult a megmérettetésen.

Az országos listákat kedden 16 óráig lehet bejelenteni az Országos Választási Bizottságnál (OVB), eddig két jelölőszervezet (MSZP, Fidesz-KDNP) országos listáját vette nyilvántartásba a bizottság. A Jobbik is leadta már a szükséges dokumentumokat, a bizottság várhatóan csütörtökön dönt a lista nyilvántartásba vételéről.

Az egyéni jelöltek száma alapján országos listát állíthat még a Lehet Más a Politika (LMP), az MDF és a Civil Mozgalom is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását