2024. május 28. - Emil, Csanád

BRFK: se több, se kevesebb

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) 2010-ben ugyannyi, 153 millió forint támogatást kap a fővárosi önkormányzattól, mint az előző évben - közölte a fővárosi önkormányzat hétfőn az MTI-vel.
2010. március 22. hétfő 17:18 - HírExtra
Az önkormányzat arra reagálva közölte ezt, hogy a Népszabadság hétfőn azt írta: 80 millió forinttal kevesebb pénzzel támogatja a főváros a BRFK-t, mivel ekkora összeget az aluljárók térfigyelő rendszerére köteles fordítani.

Mint írták: összesen 444 millió forintot különített el a fővárosi önkormányzat közbiztonsági feladatokra, ebből a BRFK 153,7 millió forintot kap, amelyet többek között jutalmazásra, gépjármű-beszerzésre, informatikai fejlesztésre fordíthat.

Az önkormányzat közölte azt is, hogy a BRFK rendelkezésére áll egy 30 millió forintos keret is, amelyet az aluljárók térfigyelő rendszereit kezelő rendőrök fizetésére fordíthatnak. A fővárosi önkormányzat ezen kívül létre hozott egy 205 millió forintos közbiztonsági céltartalékot is, ebből a BRFK-t is támogathatják.

A Népszabadság hétfői számában azt írta: bár a BRFK idén is megkapja a tavaly 153 millió forintos támogatását, ennek egy részét, 80 millió forintot az aluljárók térfigyelő rendszerének üzemeltetésére kell költenie, így már csak 73 millió forint marad. Ez az összeg kevesebb, mint amennyivel Zugló vagy az V. kerület támogatja a helyi rendőrséget - írta a lap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását