2024. május 23. - Dezső

Phenjan növelte rakétái számát

A dél-koreai nemzetvédelmi miniszter szerint Phenjan az elmúlt két évben negyedével növelte rakétái számát, amely így hozzávetőleg ezer lehet.
2010. március 17. szerda 13:02 - HírExtra
Kim Te Jung szerdán egy vezető üzletemberek részvételével megrendezett fórumon hangsúlyozta, hogy Észak-Korea ezzel növelte a térség országait fenyegető veszélyt. A külvilágtól hermetikusan elzárkózó állam arzenáljához 3 ezer kilométer hatótávolságú rakéták is tartoznak - mondta a tárcavezető a Yonhap dél-koreai hírügynökség jelentése szerint. Ezek a hordozóeszközök képesek elérni Japánt, és a csendes-óceáni Guam szigetén lévő amerikai támaszpontot is veszélyeztetnék.

Dél-Korea 2008-ban mintegy 800-ra becsülte az észak-koreai rakéták számát, és akkor is utalt arra, hogy Phenjan közepes hatótávolságú rakétákat telepített - emlékeztetetett rá jelentésében a Yonhap.

Észak-Koreára egyre fokozódó nyomás nehezedik annak érdekében, hogy térjen vissza a hatoldalú tárgyalásokhoz, amelyek keretében az Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Japán és Dél-Korea igyekszik rávenni nukleáris ambíciói feladására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását