2024. május 11. - Ferenc

Fidesz: fejezzék be a pártkáderek kinevezését!

Arra szólította fel a Fidesz szerdán a kormányt, hogy azonnal fejezze be a pártkáderek kinevezését, és álljon el "a kommunista titkosszolgálattal korábban együttműködő, MSZP-s pártkatona", Fazakas Szabolcs európai számvevőszéki kinevezésétől.
2010. március 17. szerda 12:50 - HírExtra
Az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottsága kedden támogatta az Európai Számvevőszékbe jelölt új tagok, köztük a magyar kormány által delegált Fazakas Szabolcs kinevezését.

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója budapesti sajtótájékoztatóján a hírre reagálva közölte, "jó előre szólunk: meg fogjuk találni annak a módját, hogyan tudunk érvényt szerezni az emberek akaratának, vagyis nem fogjuk tétlenül nézni az ejtőernyősöket a fontos funkciókban".

A politikus azt mondta, ma már egész Magyarország szeme előtt egyetlen cél lebeg: le kell zárni a Gyurcsány-korszakot, és minél előbb hozzá kell kezdeni az ország megújításához. A Gyurcsány-korszak azonban napról napra újabb és újabb támadásokat indít, "a még néhány hétig kormányon lévő szocialisták saját kádereiket, pártkomisszárjaikat ejtőernyőztetik sok évre előre fontos pozíciókba" - fogalmazott.

Répássy Róbert szerint az emberek akaratát semmibe véve és a következő kormány mozgásterét is jelentősen szűkítve az MSZP-kabinet "bebetonozta" a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének, a Központi Statisztikai Hivatalnak, valamint az energiahivatalnak az elnökét, Magyarország uniós biztosát, a nemzeti galéria főigazgatóját és most az Európai Számvevőszék magyar tagját is. Ezeknek a pártkomisszároknak komoly felelősségük van abban, hogy Magyarország rendkívül mély válságba került - tette hozzá.

Arra az újságírói felvetésre, hogy "Járai Zsigmondról és Martonyi Jánosról is el lehet mondani valamit", Répássy Róbert úgy reagált: sok mindent el lehet mondani Járai Zsigmondról és Martonyi Jánosról, de azt nem, amit Fazakas Szabolcsról.

Közölése szerint az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában fellelhető dokumentumok - a Fidesz és történész szakértők álláspontja szerint is - kétséget kizáróan bizonyítják Fazakas Szabolcs együttműködését a kommunista titkosszolgálatokkal. Ez Járai Zsigmond és Martonyi János esetében "egyáltalán nincs így" - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy mindez miért nem derült ki már korábban, amikor Fazakas Szabolcsot átvilágították, a Fidesz frakcióigazgatója azt mondta: az csak a III/III-as tevékenységre vonatkozott, Fazakas Szabolcs azonban - a beszervezési iratai szerint - a III/II. 7/A. szervezeti egységben tevékenykedett, és kémelhárítási vonalra szervezeték be.

"Európa egyik legkorruptabb pártjának" a képviselője, küldöttje nem vehet részt az európai ellenőrző szervezet munkájában, a korrupció ugyanis fertőz - összegezte véleményét a fideszes politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. március 17. 14:17
Tényleg jó lenne, ha nem osztogatnának még az utolsó pillanatokban, de nem hiszem, hogy mást lehetne tőlük várni.

Szerencsére nemsokára megszabadulunk tőlük.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását