2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kiéhezteti a MÁV-ot a kormány?

A kormány olyan finanszírozási szerződést kötött a MÁV-val, amely szerint januárban nem, február-márciusban pedig csupán 6-6 milliárd forint költségtérítést kap a vasúttársaság, az áprilisi támogatás viszont csaknem az első negyedévi kétszeresére emelkedik - írta a Magyar Nemzet.
2010. március 13. szombat 11:08 - HírExtra

A lap azt írta, hogy a MÁV-Start finanszírozási ütemezése - a korábbi, mintegy 20 milliárd forintos havi támogatástól eltérően - változó havi kifizetést ír elő a költségvetés számára. A Magyar Nemzetnek a MÁV-Start az ütemezés alakulását azzal indokolta, hogy az az idei költségvetés igényeit veszi figyelembe.

Januárban például egyáltalán nem jár költségtérítés a MÁV-nak, februárban és márciusban is mindössze 6-6 milliárd forintos kötelezettség szerepel a szerződésben. Az áprilisi támogatás azonban közel a kétszeresét teszi ki a február-márciusinak. A havi díj a következő hónapokban már ezen a szinten marad, jövő januárban azonban a havi támogatás 43,8 milliárd forint - olvasható a lapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását