2024. április 28. - Valéria

Hatszázmilliós fejlesztés a kórházban

Mintegy ötszázmillió forintnyi uniós támogatásról írtak alá szerződést pénteken a siófoki kórház sürgősségi ellátásának fejlesztéséről; az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar költségvetés társfinanszírozásban megvalósuló projekt összköltsége 618 millió forint.
2010. március 12. péntek 15:49 - HírExtra
A csaknem 60 millió forintos önrészt a siófoki önkormányzat az idei és a jövő évre tervezett költségvetéséből finanszírozza. A tervek szerint augusztusban induló beruházás során - 2011 szeptemberéig - 1154 négyzetméteres új sürgősségi osztályt építenek, új gyermek sürgősségi részleget alakítanak ki, továbbá helikopter-leszállópálya is épül. A fejlesztési összeg magában foglal 129 millió forintnyi orvostechnikai eszköz-beszerzést is.

Somogy megye egészségügyi fejlesztésére eddig 15,6 milliárd forintnyi forrás jutott, amit az indokolt, hogy az egészségügyi ellátás helyzete ott rosszabb, mint az ország más megyéiben - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter, aki részt vett a siófoki kórház uniós támogatási szerződésének ünnepélyes aláírásán.

A miniszter kifejtette, Csurgón és Tabon új járóbeteg központok épülnek, fehér foltokat szüntetve meg az ellátásban. Balatonbogláron, Barcson és Fonyódon felújítják, illetve bővítik a járóbeteg központokat, Böhönyén, Kaposszerdahelyen, Segesden és Somogyjádon pedig integrált alapfokú egészségügyi és szociális központok létesülhetnek. A kaposvári kórház a pólusprogram pályázaton nyert támogatást.

Siófok kórháza és rendelőintézete a dél-dunántúli régióban súlyponti intézményként működik. A régióban 50 kilométeres körzetben nem található kórház. A tervezett fejlesztés 120-150 ezer lakos egészségügyi ellátását emeli magasabb szintre, emellett fontos szerepe lesz az M7-es autópályán történő balesetek sérültjeinek fogadásában, valamint a balatoni turisztikai szezon jobb kiszolgálásában is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását