2024. május 19. - Ivó, Milán

A Real "ragaszkodik" a korai kieséshez

A Real Madrid stadionjában rendezik, de immár egészen bizonyosan a Real Madrid nélkül a labdarúgó Bajnokok Ligája idei döntőjét, miután a spanyol királyi gárda alulmaradt a nyolcaddöntős párbajban a francia Olympique Lyonnal szemben, így sorozatban hatodik alkalommal szorult ki a legjobb nyolc európai klubcsapat mezőnyéből.
2010. március 11. csütörtök 13:20 - HírExtra
A Santiago Bernabéuban rendezett szerda esti visszavágó 1-1-es döntetlene kevés volt a madridi elitalakulatnak, amely az első meccset vendégként 1-0-ra elveszítette.
"Egyszerűen nem hittük egy pillanatig sem, hogy kieshetünk. Fájdalom és bánat töltötte be az öltözőt" - adott "hangulatjelentést" a mérkőzés után Iker Casillas, a Real válogatott kapusa, aki egyszersmind bölcsességre, higgadtságra, a történtek nyugodt elemzésére intett.

Kérdés, felhívása mennyire ér célt, mert például a régi harcos- és csapattárs Guti csalódottságát egyáltalán nem leplezve így fakadt ki:

"Úgy nem lehet harcolni, ha nem alkotunk egységes csapatot. Fájdalmas éveken vagyunk túl, és sajnos ez a mostani is ilyen."

Pedig kiválóan kezdtek a hazaiak, kis túlzással egykapuztak, egy kivétellel - Cristiano Ronaldo a 6. percben volt eredményes - mégsem tudtak élni adódó lehetőségeikkel. Már-már törvényszerű volt, hogy előbb-utóbb a rivális is betalál, utána pedig a Real már nem tudott magához térni a sokkból, amelyet az egyenlítés okozott negyedórával a vége előtt.

A kiesés kiváltotta "összfeljajdulás" részeként a lyoni gól után lecserélt brazil középpályás, Kaká felesége, Carolina Celico "legyávázta" a madridiak chilei vezetőedzőjét, Manuel Pellegrinit. Az asszony a Twitter internetes közösségi oldalon kelt ki a szakvezető ellen, leszögezve, hogy "ilyen a gyáva ember, aki a játékoscserével saját tehetetlenségét bizonyítja". Maga az ex-aranylabdás Kaká beérte annyival, hogy a meccs után nyilvánosan bocsánatot kért a szurkolóktól a kiesés miatt.

Az argentin védő, Ezequiel Garay úgy nyilatkozott, hogy nincs értelme a siránkozásnak, hanem "emelt fővel előre kell nézni", kérdés azonban, hogy ennyivel beéri-e az új sztárjátékosokra - Ronaldóra, Kakára, a most hiányzó Xabi Alonsóra és Benzemára - kész vagyont költő régi-új klubelnök, Florentino Pérez, vagy megköszöni Pellegrini munkáját. A szezont a Real Madrid számára most már csak az menthetné meg, ha legalább a spanyol bajnokságot megnyerné a Barcelona előtt. Ám ez a feladat is módfelett nehéznek ígérkezik.

A blanco-hívekhez hasonlatosan nem volt mit ünnepelniük az AC Milan táborának sem, kevésbé finoman: az olasz csapat drukkerei a kínok kínját élhették át a Manchester Uniteddel szemben 4-0-ra elveszített mérkőzés alatt és után. A szerdai "pokoljárás" a Vörös Ördögök otthonában persze nem nevezhető váratlannak, hiszen az angol sztáregyüttes már az első találkozón is nyerni tudott, igaz, ott a 3-2-es sikerért alaposan meg kellett küzdenie a szívósan harcoló, s parádés hajrát produkáló milánóiak ellen.

Szerda este az Old Traffordon azonban gyakorlatilag csak egy csapat, az MU volt a pályán, amely szemernyi esélyt sem adott a vendégeknek nemhogy a győzelemre, de még a tisztest helytállásra sem. Rooney akárcsak a nyitómeccsen, megint két gólt szerzett, de parádézott szinte az összes manchesteri, miközben a Milanra csupán a vergődő áldozat hálátlan szerepe jutott.

"Fantasztikus este volt - lelkendezett okkal Sir Alex Ferguson, a United mestere. - Rooney játéka, eredményessége csupán méltó folytatása annak a ragyogó sorozatnak, amely 2-3 hónapja tart nála. Egyszerűen hihetetlen, ahogy focizott megint."

Az angol csatárt még a vesztes együttes brazil vezetőedzője, Leonardo is dicsérte:
"Rooney fiatal, de már most kiforrott, kész játékos, gyors, erős és rendkívül eredményes. Nagyon-nagyon jó futballista. Ami bennünket illet, bizony egy vesztes meccs után mindig nehéz a helyzet, s még inkább az, ha a visszavágón túl korán bekapunk egy gólt. Egy rendkívül jó formában levő csapattal találkoztunk."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását