2024. április 27. - Zita

Indok nélküli razzia

Iványi Gábor felháborítónak tartja a Dankó utcai hajléktalanszállón keddre virradóra végrehajtott rendőrségi razziát; a metodista lelkész, a fedél nélkülieket segítő Oltalom Karitatív Egyesület vezetője szerint "erőfitogtatás, legénykedés" történt a rendőrség részéről.
2010. március 9. kedd 13:51 - HírExtra
A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke, a budapesti hajléktalanszállót működtető szervezet vezetője keddi sajtótájékoztatóján elmondta: hajnali háromkor rajtaütésszerű razzia keretében, egy egyházi intézménybe berontva, indok nélkül tartottak rendőrségi akciót a józsefvárosi menedékhelyen. A rendőrök az éjjeli szálláson lévő négyszáz embert az utcára kihajtva ellenőrizték - tette hozzá.

Iványi Gábor megemlítette, a rendőrséggel három évvel ezelőtt kötöttek megállapodást arról, hogy a hatóság éjjelente nem zavarja a szállón menedéket kereső embereket. Ezt az egyezséget a közelmúltban újból megerősítették, mégis, anélkül, hogy indoka lett volna, most betörtek a szállóra - fogalmazott az egyesület vezetője.

Elmondása szerint a razziáról sem a szállón dolgozó szociális munkásokat, sem az üzemeltetőket nem értesítették; egy embert elvittek a rendőrök.

A lelkész úgy vélte, hogy gyerektartási kötelezettség elmulasztása miatt mindig lehet találni olyan embert, akit a bíróság köröz, de konkrét okot nem nevezett meg az akció miértjét illetően.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását